Antena Meniu Search
x

Român reţinut în Germania pentru implicare într-o fraudă de 722 de milioane de dolari

Silviu, un român stabilit în Germania, a fost reţinut zilele trecute, după ce s-a stabilit că era implicat într-o fraudă de 722 de milioane de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.12.2019, 09:32

Românul riscă ani grei de închisoare
Românul a colaborat cu mai mulţi cetăţeni americani pentru a păcăli mii de persoane - Hepta

Silviu, un român stabilit în Germania, a fost reţinut zilele trecute, după ce s-a stabilit că era implicat într-o fraudă de 722 de milioane de dolari.

Silviu a fost reţinut în baza unui mandat emis de autorităţile americane, românul fiind acuzat că, alături de alte persoane, a fondat o companie care intenţiona să-i păcălească pe oameni să investească în criptomonede.

Când a apărut prima fraudă bazată pe schemă de speculaţii

Conform New York Times, suspecţii au păcălit mii de persoane prin intermediul BitClub Network, o companie pe care o considerau "cea mai transparentă din istorie" şi "prea mare pentru a da greş".

Silviu, Matthew, Jobadiah şi Joseph, patru dintre suspecţii reţinuţi până acum, promiteau compensaţii masive celor dornici să investească în planul lor.

Evident, investitorii rămâneau cu găuri în buget, iar intercepţiile telefonice au arătat că suspecţii îi numeau pe aceştia "idioţi" sau "oi fără minte".

Agenţii federali şi procurorii care s-au ocupat de caz au precizat că întreaga operaţiune a semănăt cu o "Schemă Ponzi modernă". 

Schema Ponzi a fost lansată în anii 1920 de Charles Ponzi, care a înşelat mii de oameni din Statele Unite convingându-i să investească într-un sistem piramidal bazată pe o schemă de speculaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Român reţinut în Germania pentru implicare într-o fraudă de 722 de milioane de dolari