Antena Meniu Search
x

Bărbatul care și-a ucis iubita româncă în Noua Zeelandă a fost condamnat la închisoare pe viață

Un bărbat din Noua Zeelandă a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unei românce, în august anul trecut.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 31.07.2020, 17:01

Românca ucisă avea 45 de ani
Moartea româncei a tulburat micuța comunitate din Paraparaumu, Noua Zeelandă - Stuff
  • Românca a fost ucisă în august anul trecut.
  • Tragedia s-a petrecut la câteva zeci de kilometri de capitala Wellington.

Brian McConachie i-a luat viața într-un mod violent Irinei Scântee, în Paraparaumu, oraș situat la circa 55 de kilometri nord de capitala Wellington.

Conform Stuff, tragedia s-a petrecut în parcarea unui local, vizavi de un parc.

Sursa amintită precizează ca mai mulți martori au văzut cum românca este ucisă, iar trei dintre ei au depus mărturie împotriva lui Brian McConachie.

În cursul zilei de vineri, magistrații au dat sentința în acest caz și l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe bărbatul considerat în permanență drept principalul suspect.

Anna Grant, lidera echipei care a anchetat moartea româncei, a transmis următorul mesaj: "Moartea Irinei a fost o sursă enormă de durere pentru familia ei și cei apropiați, atât pentru cei de aici, din Noua Zeelandă, cât și pentru cei din România, din țara natală. Sentința de astăzi nu reduce din durerea pricinuită de moartea Irinei, dar este un pas important în procesul de vindecare. Îmi dau seama cât de traumatic a fost pentru cei trei martori să asiste la o asemenea tragedie. Cu atât mai mult le mulțumesc pentru curajul și puterea de care au dat dovadă pe parcursul întregii anchete".

Brian David McConachie, 49 de ani, și Irina Scântee, 45 de ani, aveau o relație. Bărbatul era însă cunoscut cu probleme psihice și fusese eliberat dintr-un centru de specialitate cu doar câteva zile înainte de a comite teribila crimă.

Donna McConachei, sora lui Brian, a precizat că dă vina pe sistem pentru că fratele ei a fost eliberat prematur din centrul de specialitate, iar la o distanță de cinci zile a ucis-o pe iubita lui româncă.

Mai mult, Donna a spus că "am primit-o pe Irina în familia noastră cu brațele deschise. Era ca o soră pentru mine. Acum, iată, din cauza sistemului, viețile a două familii au fost practic distruse. Mai pot să sper doar ca rudele și apropiații Irinei să aibă puterea, cândva, să-l ierte pe Brian".

Pe de altă parte, magistrații au pus tragedia pe seama geloziei și a agresivității lui Brian.

Bărbatul, care și-a recunoscut fapta, a fost condamnat la închisoare pe viață, însă după ce petrece minim 10 ani în închisoare are posibilitatea să solicite eliberarea condiționată.

Brian și Irina se cunoșteau de aproximativ un an în momentul în care românca a fost ucisă. Cei doi se cunoscuseră pe un site de matrimoniale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bărbatul care și-a ucis iubita româncă în Noua Zeelandă a fost condamnat la închisoare pe viață