Antena Meniu Search
x

Româncele au defilat la turneul de tenis de la Curtea de Argeş

Săptămâna aceasta, Tenis Club Curtea de Argeş a găzduit un turneu internaţional de tenis din circuitul ITF, competiţie dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 08.09.2019, 15:01

Este al şaselea trofeu ITF adjudecat de Oana Simion
Oana Simion a câştigat turneul de simplu de la Curtea de Argeş - Facebook Oana Simion

Săptămâna aceasta, Tenis Club Curtea de Argeş a găzduit un turneu internaţional de tenis din circuitul ITF, competiţie dotată cu premii în valoare de 15.000 de euro.

Deşi la startul competiţiei s-au înscris sportive din România, Finlanda, Spania, Elveţia, Canada, Portugalia, Bulgaria, Marea Britanie, Serbia, Slovenia, India, Slovacia, Cehia, Australia, Brazilia, Muntenegru, Ungaria şi Germania, în cele din urmă sportivele noastre şi-au tăiat partea leului.

Oana Simion a câştigat turneul de tenis de la Curtea de Argeş şi a jucat finala la dublu

Sâmbătă, într-o finală de dublu 100% românească, favoritele 3, Oana Corneanu şi Oana Gavrilă, s-au impus, scor 7-6, 4-6, 10-8, în confruntarea cu Oana Simion şi Arina Gabriela Vasilescu.

Duminică, Oana Simion (23 de ani, locul 512 mondial şi cap de serie numărul 2) s-a revanşat şi a câştigat finala de simplu, după o victorie clară.

A fost 6-3, 6-2, cu surpriza competiţiei, cehoaica Aneta Kladivova, 19 ani, fără clasare WTA şi jucătoare ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de calificări.

A fost al şaselea trofeu ITF câştigat de Oana Simion în carieră, după cele de la Iaşi, Casablanca, Cairo, Agadir şi Antalya.

Săptămâna viitoare, marile speranţe ale tenisului feminin românesc se reunesc la Focşani, acolo unde C. S. Unirea Focşani găzduieşte un alt turneu dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Româncele au defilat la turneul de tenis de la Curtea de Argeş