Antena Meniu Search
x

Trei români implicați în traficul de persoane au fost arestați în Italia, după ce unul dintre ei a dat cu mașina peste un alt bărbat

Trei români au fost arestați în Italia, pentru implicare în traficul de persoane, după ce unul dintre ei a dat cu mașina peste un ivorian.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.09.2020, 18:44

Șase români au fost arestați, în total, în acest caz
Polițiștii italieni au colaborat cu oamenii legii din România pentru a destrăma gruparea de traficanți de persoane - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Șase români au fost arestați în acest caz, trei dintre ei fiind încătușați în țara natală.
  • Cel puțin cinci tinere provenind din România și Ucraina au fost eliberate de polițiștii italieni.

Incidentul de la care a pornit ancheta s-a petrecut în urmă cu un an, în Palosco, în apropiere de Bergamo.

Conform TG 24 Sky, ivorianul a deranjat o prostituată româncă până în momentul în care protectorul acesteia a dat cu mașina peste bărbatul respectiv.

Mai mult, după ce l-a tamponat pe ivorian, românul a trecut cu roțile peste el, iar apoi s-a făcut nevăzut, dispărând de la locul faptei.

Polițiștii italieni și-au dat rapid seama că nu a fost vorba despre un simplu accident de circulație astfel că au demarat o amplă anchetă.

Cu ajutorul polițiștilor români, polițiștii italieni au reușit, într-un an, să destrame o grupare de traficanți care acționa în Bergamo și în orașele din apropiere.

Trei români, printre care și cel care l-a lovit cu mașina pe ivorian, și un albanez au fost arestați în Italia, iar alți trei români au fost arestați în țara natală.

Ancheta a scos la iveală faptul că traficanții duceau tinere la produs în Italia, iar acestea erau obligate să se prostitueze agățând clienți de pe marginea drumului.

Cel puțin cinci victime au fost eliberate, tinere care proveneau din România și Ucraina.

Membrii grupării sunt acuzați de trafic de persoane și alte infracțiuni cu conotație sexuală, cu excepția bărbatului care l-a lovit cu mașina pe ivorian și care este acuzat inclusiv de tentativă de omor, victima având nevoie de circa 50 de zile de îngrijiri medicale după ce s-a ales cu mai multe fracturi în urma incidentului din septembrie anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trei români implicați în traficul de persoane au fost arestați în Italia, după ce unul dintre ei a dat cu mașina peste un alt bărbat