Antena Meniu Search
x

Explozia de îmbolnăviri cu coronavirus din Italia a băgat teama în români

Zeci de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus au fost confirmate în ultimele ore în Italia, o ţară plină de români plecaţi în străinătate pentru a căuta un trai mai bun.

de Redactia Observator

la 23.02.2020, 08:24

Mulţi dintre românii din Italia caută să se întoarcă în ţară
Autorităţile italiene au luat deja măsuri radicale din cauza epidemiei de coronavirus - La Repubblica
  • Îmbolnăvirile cu coronavirus din Italia au băgat teama în români
  • Mulţi dintre românii din Italia vor să se întoarcă în ţară, de teamă să se nu îmbolnăvească

Zeci de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus au fost confirmate în ultimele ore în Italia, o ţară plină de români plecaţi în străinătate pentru a căuta un trai mai bun.

Momentan cea mai afectată zonă este Lombardia, 10 localităţi de aici şi una din Veneto fiind în carantină generală.

Sute de români se află în localităţile intrate în carantină generală, iar cei de pe grupul de Facebook "Românii din Italia" le-au transmis mesaje de încurajare.

Însă mulţi dintre românii din Italia au ajuns să se teamă pentru viaţa lor şi caută informaţii pentru a reveni cât mai rapid în ţară.

De asemenea, ei se tem că, chiar dacă nu au ajuns în zonele contaminate, vor fi obligaţi să intre în carantină în momentul în care ajung în România.

Există şi oameni care sunt convinşi că cei din zonele afectate s-au contaminat deja, dar şi oameni care au puterea să facă haz de necaz, respectiv să se întrebe "de ce oare toate relele se produc în zona de nord a Italiei?".

Pe de altă parte, unii dintre cititorii noştri se întreabă deja de ce autorităţile de la noi nu iau măsuri în privinţa sutelor de români care intră zilnic în ţară, venind din Italia, propunându-se inclusiv închiderea graniţelor pentru cei care vin din Italia, pentru că virusul să nu fie răspândit şi la noi în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Explozia de îmbolnăviri cu coronavirus din Italia a băgat teama în români