Antena Meniu Search
x

Românii care pleacă în minivacanţa de 1 Mai au luat cu asalt vămile! La Nădlac II se aşteaptă peste o oră pentru ieşirea din ţară

Mii de români care îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în afara ţării au aglomerat punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria.

Românii care pleacă în minivacanţa de 1 Mai au luat cu asalt vămile! La Nădlac II se aşteaptă peste o oră pentru ieşirea din ţară
Românii care pleacă în minivacanţa de 1 Mai au luat cu asalt vămile! La Nădlac II se aşteaptă peste o oră pentru ieşirea din ţară - Hepta

Mii de români care îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în afara ţării au aglomerat punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria.

Astăzi, la vama Nădlac II se formaseră coloane de maşini, iar timpii de aşteptare pentru controlul documentelor au crescut la peste o oră.

Potrivit aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră care monitorizează traficul, la graniţa cu Ungaria au crescut timpii de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară.

La Punctul de Trecere a Frontiereri (PTF) Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, se înregistrează coloane de maşini şi se aşteaptă mai mult de o oră pentru tranzitare. Aici au fost deschise cinci artere de ieşire pentru autoturisme şi autocare, faţă de două în mod obişnuit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Timpii de aşteptare au crescut la toate punctele de la graniţa cu Ungaria. La Borş (Bihor), unde s-au deschis şapte artere de ieşire, şoferii sau în coloană cel puţin 30 de minute.

La Urziceni (Satu Mare) sunt două benzi de ieşire şi se aşteaptă 30 de minute, la fel şi în cazul PTF Petea (Satu Mare), unde se lucrează pe o arteră de ieşire dedicată traficului uşor.

Majoritatea celor care pleacă din ţară aleg destinaţii apropiate, precum Ungaria sau Austria.

Anul trecut, în perioada minivacanţei de 1 Mai (28 aprilie - 1 mai), au trecut frontiera cu Ungaria, prin judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, peste 190.000 de persoane, din care aproximativ 145.000 cetăţeni UE şi 45.000 cetăţeni non UE, dar şi peste 70.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de frontieră din vestul ţării au fost PTF Nădlac II, cu peste 70.000 de persoane, şi PTF Borş, cu peste 57.000.

Cu el am învăţat la gimnazială, era retras, era ciudat", a dezvăluit Magdalena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Românii care pleacă în minivacanţa de 1 Mai au luat cu asalt vămile! La Nădlac II se aşteaptă peste o oră pentru ieşirea din ţară