Antena Meniu Search
x

Români păcăliți cu apartamente vândute de mai multe ori, la Craiova. Paguba e de peste un milion de euro

Un italian de 68 de ani este acuzat de procurorii DIICOT că a înșelat 24 de persoane cu apartamente construite de firmele sale și pe care le vindea, de fapt, de mai multe ori, pricinuind persoanelor vătămate o pagubă totală estimată la peste un milion de euro.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.09.2020, 14:57

Români păcăliți cu apartamente vândute de mai multe ori, la Craiova
Români păcăliți cu apartamente vândute de mai multe ori, la Craiova - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Ajutat de 4 complici, italianul a făcut peste un milion de euro din vânzarea repetată a apartamentelor.
  • Italianul a fost plasat sub control judiciar de către magistrații de la Tribunalul Dolj.

Italianul, stabilit la Craiova, a fost reținut pentru 24 de ore, apoi magistraţii de la Tribunalul Dolj au dispus plasarea lui sub control judiciar. 

Alte patru persoane, români, sunt cercetate în dosar pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Acestea l-ar fi ajutat pe italian să-și pună în aplicare planul.

Schema i-a adus italianului peste un milion de euro

„Inculpatul, cetățean italian, ajutat de alte 4 persoane, a indus în eroare un număr de 24 de persoane vătămate cu privire la transmiterea dreptului de proprietate asupra unor imobile-apartamente construite de firmele pe care le administra/controla, respectiv case, terenuri, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos material injust, pricinuindu-le, astfel, persoanelor vătămate o pagubă totală estimată la 1.138.770 de euro”, au precizat anchetatorii.

”Persoanele în cauză ar fi indus în eroare şi prejudiciat 24 de persoane la momentul încheierii şi derulării unor antecontracte, acte adiţionale şi contracte de vânzare – cumpărare a unor imobile nou construite, care ar fi fost promise spre vânzare sau înstrăinate către mai mulţi promitenţi - cumpărători sau cumpărători”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Români păcăliți cu apartamente vândute de mai multe ori, la Craiova. Paguba e de peste un milion de euro