Antena Meniu Search
x

Români acuzați de trafic de imigranţi, condamnaţi la închisoare în Anglia

Doi români, Constantin Morariu, de 43 de ani, şi Ioan Sorin Moldovan, de 30 de ani, au fost condamnaţi în Marea Britanie la câte doi ani şi jumătate de închisoare, fiind găsiţi vinovaţi de trafic de migranţi. Cei doi au fost prinşi în februarie când transportau din Franţa în Anglia doi imigranţi.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.04.2019, 18:34

Românii au fost prinşi într-o benzinărie, când predau migranţii
Moldovan (stânga) şi Morariu vor face închisoare în Anglia, pentru trafic de migranţi - NCA via Daily Mail

Doi români, Constantin Morariu, de 43 de ani, şi Ioan Sorin Moldovan, de 30 de ani, au fost condamnaţi în Marea Britanie la câte doi ani şi jumătate de închisoare, fiind găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de trafic de migranţi. Cei doi au fost prinşi în februarie când transportau din Franţa în Anglia doi imigranţi, un bărbat din Iran şi unul din Irak.

Morariu şi Moldovan au fost prinşi de ofiţerii Agenţiei Naţionale de Combaterea Criminalităţii într-o benzinărie din zona Staffordshire.

Conform Daily Mail, românii au fost ridicaţi tocmai în momentul în care se pregăteau să-i predea pe cei doi imigranţi altor doi membri ai grupării infracţionale, respectiv Hiwa Ali, 40 de ani, din Iran, şi Ismael Akdaci, 39 de ani, din Irak.

Românii încasau 15.000 de lire sterline pentru traficul de migranţi

Pe acelaşi subiect

Hiwa Ali şi Ismael Akdaci au fost condamnaţi şi ei la câte doi ani şi jumătate de închisoare, judecătorii de la Stafford Crown Court fiind de părere că ei nu au avut nicio milă faţă de migranţi şi erau interesaţi doar să-i exploateze cât mai rapid pe aceştia.

În maşina cu care Ali şi Akdaci s-au deplasat din Coventry la zona de întâlnire s-au găsit 14.000 de lire sterline, bani pe care urmau să-i încaseze românii pentru transport.

Ioan Sorin Moldovan a fost considerat liderul grupării. El era stabilit în Londra şi s-a deplasat la locul întâlnirii în ziua respectivă.

Constantin Morariu era şoferul de pe camionul cu care cei doi imigranţi au fost transportaţi din Franţa în Anglia. În camionul său a fost descoperită 1.000 de lire sterline, bani despre care se spune că au reprezentat avansul încasat de Morariu pentru efortul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Români acuzați de trafic de imigranţi, condamnaţi la închisoare în Anglia