Antena Meniu Search
x

Update România interzice zborurile spre și dinspre Regatul Unit, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19

România interzice zborurile spre și dinspre Regatul Unit, timp de 14 zile, pe fondul temerilor privind noua tulpină Covid-19. Decizia a fost luată duminică seară și va intra în vigoare începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.12.2020, 09:02

România ar putea interzice zborurile din Regatul Unit, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19
România ar putea interzice zborurile din Regatul Unit, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

”Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19”, se arată în Hotărârea de Guvern nr. 61 din 20.12.2020, semnată de premierul interimar Nicolae Ciucă.

Carantină pentru românii care se întorc în țară

De asemenea, românii care se întorc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor intra în carantină.

”Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. (2) Măsura prevăzută la alin. (1)se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00”, se mai arată în hotărârea de Guvern.

Raed Arafat: ”Problema e creșterea numărului infectaților”

Anterior, Raed Arafat anunța că a discutat cu premierul interimar Nicolae Ciucă pe tema interzicerii zborurilor spre și dinspre Marea Britanie.

„Am avut o discuție și domnul prim-ministru la telefon și INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri. Problema nu este că crește gravitatea cazurilor, dar că crește numărul infectaților. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătății și restul colegilor”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se adaugă de duminică seară pe lista celor 37 de state deja catalogate ca fiind în zona galbenă: Serbia, Georgia, Croaţia, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey, Curacao, Suedia, Ungaria, Panama, Elveţia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceză, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, Republica Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia, Iordania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » România interzice zborurile spre și dinspre Regatul Unit, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19