Antena Meniu Search
x

România trece greu de Senegal, în al doilea meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin

Naţionala feminină de handbal a României a bifat, duminică, prima victorie de la Campionatul Mondial din Japonia, trupa antrenată de suedezul Tomas Ryde impunându-se, scor 29-24, în confruntarea cu Senegal.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 01.12.2019, 12:41

Cristina Neagu a înscris 13 goluri în meciul cu Senegal
Echipa României continuă să fie dependentă de Cristina Neagu - Facebook Federaţia Română de Handbal

Naţionala feminină de handbal a României a bifat, duminică, prima victorie de la Campionatul Mondial din Japonia, trupa antrenată de suedezul Tomas Ryde impunându-se, scor 29-24, în confruntarea cu Senegal.

A fost un meci mult mai bun făcut de echipa noastră, faţă de cel cu Spania, dar şi o partidă care a scos încă o dată în evidenţă dependenţa României de Cristina Neagu, autoare a 13 goluri.

Care este următoarea adversară a României la Campionatul Mondial

România a început mult mai bine meciul cu Senegal, având 3-0 pe tabelă în special graţie intervenţiilor Denisei Dedu.

De altfel, România a condus în permanenţă pe tabelă, însă vicecampioana en-titre a Africii ne-a ţinut mereu în tensiune, profitând la maxim de şubrezimea defensivei noastre.

Din acest motiv, România nu a reuşit decât rareori să se distanţeze la mai mult de trei goluri pe tabelă, în cele din urmă diferenţa făcându-se şi graţie prospeţimei arătate de echipa noastră pe final.

S-a terminat 29-24 pentru România, iar formaţia noastră bifează primele puncte de la actuala ediţie a Campionatului Mondial şi rămâne în lupta pentru calificarea în faza a doua a grupelor.

Rezultatul poate fi considerat unul mulţumitor, în condiţiile în care şi Muntenegru a trecut greu de Senegal în prima etapă, 29-25.

Pentru Neagu şi compania urmează o zi de pauză, luni, urmând ca marţi să dăm piept cu Kazahstan de la 12.00, ora României. Echipa Kazahstanului este considerată a doua adversară accesibilă din această grupă, iar rezultatele de până acum confirmă acest lucru, Kazahstan cedând cu Muntenegru, 21-30, şi cu Ungaria, 15-39.

Tot duminică, într-un alt derby a grupei, Spania a trecut greu de Ungaria, 29-25. Vă reamintim că din grupa de şase, din care fac parte Spania, România, Ungaria, Muntenegru, Kazahstan şi Senegal, primele trei clasate se califică în faza a doua a grupelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » România trece greu de Senegal, în al doilea meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin