Antena Meniu Search
x

Naţionala României, victorie importantă în preliminariile Campionatului European de tineret

Naţionala de tineret a României a revenit în lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2021, după ce elevii lui Mirel Rădoi s-au impus, joi seara, scor 4-1, în confruntarea cu Finlanda de pe teren propriu, din etapa a patra a grupelor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.11.2019, 21:56

Extrema Craiovei este unul dintre cei mai în formă jucători români
Mihăilă (în galben) a marcat toate golurile României împotriva Finlandei - Hepta

Naţionala de tineret a României a revenit în lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2021, după ce elevii lui Mirel Rădoi s-au impus, joi seara, scor 4-1, în confruntarea cu Finlanda de pe teren propriu, din etapa a patra a grupelor.

România a început prost preliminariile, cu o înfrângere suferită în meciul cu Danemarca, din deplasare, însă elevii lui Mirel Rădoi şi-au revenit rapid.

România se bate cu Danemarca pentru calificarea directă la Campionatul European de tineret

După victoriile obţinute la scor de neprezentare, 3-0, cu Ucraina şi Irlanda de Nord, echipa noastră avea nevoie de un succes şi cu Finlanda, pe teren propriu, pentru a urca pe locul 2 în grupă şi a se menţine în plasa liderului Danemarca.

Iar Dennis Man şi compania şi-au îndeplinit fără emoţii obiectivul, chiar dacă oaspeţii au deschis scorul la Voluntari, în minutul 3, prin Kairinen.

Din fericire, a fost un simplu foc de paie, în special pentru că România are o extremă, pe Valentin Mihăilă, în mare formă.

Valentin Mihăilă a marcat toate golurile României împotriva Finlandei

Fotbalistul de 19 ani, de la Universitatea Craiova, a făcut tot ce a vrut cu apărarea Finlandei şi şi-a trecut în cont toate golurile echipei noastre.

Ba, mai mult, putea chiar să-şi mai treacă un gol în cont, dacă arbitrii nu îl anulau pentru un offside la limită.

S-a terminat România - Finlanda 4-1, iar echipa lui Mirel Rădoi a ajuns la nouă puncte din patru meciuri, la egalitate cu Danemarca, formaţie care însă joacă abia vineri meciul cu Ucraina, din deplasare, din etapa a patra.

Prima clasată se califică direct la turneul final găzduit de Ungaria şi Slovenia. De asemenea, echipa cu cele mai multe puncte dintre cele de pe locul 2 se califică direct la turneul final.

Celelalte opt echipe de pe locul 2 joacă baraj, patru dintre ele urmând să ajungă şi ele la turneul final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Naţionala României, victorie importantă în preliminariile Campionatului European de tineret