Antena Meniu Search
x

O nouă dramă în sportul românesc. Jucător de rugby, paralizat după un accident de motocicletă

Sportul românesc are parte de o nouă veste tristă, după ce Ştefan Stan, 32 de ani, fost rugbist al formaţiei Sportul Studenţesc, a ajuns paralizat pe un pat de spital, după un accident de motocicletă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.09.2019, 21:06

Ştefan Stan a jucat ultima dată pentru echipa Sportul Studenţesc
Ştefan Stan a fost implicat într-un accident de motocicletă, sâmbătă seara - Facebook

Sportul românesc are parte de o nouă veste tristă, după ce Ştefan Stan, 32 de ani, fost rugbist al formaţiei Sportul Studenţesc, a ajuns paralizat pe un pat de spital, după un accident de motocicletă.

UPDATE, 21.05 - Primele informaţii de după operaţie arată că intervenţia chirurgicală a fost una de succes şi că sportivul şi-ar putea recăpăta posibilitatea de a merge din nou, fără ajutor, după o lungă perioadă de recuperare.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara. Sportivul, implicat în accident de motocicletă, a fost transportat de urgenţă la spital, având mai multe coaste fracturate şi leziuni grave la nivelul coloanei.

Ultimul meci al rugbistului a avut loc în mai anul trecut

A avut noroc să scape cu viaţă graţie constituţiei atletice, însă doctorii sunt sceptici în legătură cu şansele ca Ştefan Stan să se mai poată deplasa vreodată pe picioarele lui.

La circa patru zile şi jumătate de la producerea incidentului, Ştefan Stan a intrat în operaţie, joi dimineaţa, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Se estimează că se va afla în operaţie timp de 10-15 ore, iar rudele şi prietenii rugbistului trag speranţe că acesta va putea merge din nou după o asemenea operaţie-maraton, chiar dacă intervenţia chirurgicală este una extrem de delicată.

Ştefan Stan a crescut la juniorii Rugby Club Griviţa şi la echipa Liceului Aurel Vlaicu. Ultima dată a evoluat pentru Sportul Studenţesc, iar ultimul meci în care a evoluat a fost în mai anul trecut, tocmai împotriva Rugby Club Griviţa, în ultima finală a Diviziei A, competiţie unită apoi cu Divizia Naţională.

Ştefan Stan a rămas, practic, liber de contract, după ce Sportul Studenţesc a decis să se retragă din competiţiile de rugby în 15 şi să se axeze pe competiţiile de rugby în 7.

Povestea aminteşte de un caz asemănător, produs în 2012. Atunci, luptătorul K1 Bogdan Stoica a fost implicat şi el într-un accident de motocicletă. A scăpat graţie constituţiei sportive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » O nouă dramă în sportul românesc. Jucător de rugby, paralizat după un accident de motocicletă