Antena Meniu Search
x

SCANDAL la Rio: Înotătoarea rusă Iulia Efimova, acuzată de dopaj, a obţinut medalia de argint la JO în huiduielile publicului (VIDEO)

Iulia Efimova, depistată de două ori pozitiv, a obţinut, luni, medalia de argint la proba de 100 de metri bras, în huiduielile publicului prezent la Olympic Aquatics Stadium.

Iulia Efimova, depistată de două ori pozitiv, a obţinut, luni, medalia de argint la proba de 100 de metri bras, în huiduielile publicului prezent la Olympic Aquatics Stadium.

Proba a fost câştigată de americanca Lilly King, care a criticat dur participarea rusoiacei înainte de concurs şi după aceea.

"Victoria mea arată că poţi concura curat şi să ajungi în vârf cu ajutorul muncii tale. Există mijloace de a deveni cea mai bună şi de a o face cinstit", a declarat King, după ce a obţinut medalia de aur.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Efimova, 24 de ani, cvadruplă campioană mondială şi medaliată cu bronz la Londra, a fost suspendată de FINA între octombrie 2013 şi februarie 2015, după ce a fost depsitată pozitiv cu un steroid anabolizant, DHEA. Apoi, în martie, a fost depsitată pozitiv cu meldonium şi risca suspendarea pe viaţă, dar a fost iertată în iulie, de FINA.

Ea şi alţi înotători au fost excluşi iniţial de la JO de o comisie a CIO, care a analizat cazului fecărui sportiv rus în parte, pentru a se asigura că nu a participat la amplul program de dopaj pus la cale de Rusia şi dezvăluit de raportul McLaren. Efimova s-a adresat TAS şi a primit, vineri, dreptul de a concura la Rio.

Cel mai titrat sportiv din istoria JO, înotătorul Michael Phelps, s-a declarat enervat de faptul că Iulia Efimova a primit permisiunea să concureze.

"Este trist că azi, în sport în general, nu numai în nataţie, sunt unii care sunt testaţi pozitiv şi li se permite să revină - şi asta de mai multe ori. Distruge ceea ce înseamnă sportul şi asta mă enervează. Cred că sportul ar trebui să fie curat şi să se dispute pe teren şi cred că este trist că azi avem în sport oameni care sunt testaţi pozitiv, nu numai o dată, ci de două ori, şi tot au posibilitate să înoate la JO. Îmi rupe inima şi aş dori să se ia măsuri în cazurile astea", a declarat Phelps.

Rusoiaca a apărut plângând în faţa jurnaiştilor, după ce a obţinut cea mai bună perfomanţă din carieră la JO. Ea a cerut înţelegere, precizând că a greşit doar o dată.

"Pot să-i înţeleg pe unii sportivi, dar nu pot să-i înţeleg pe cei care fac politică. Pot ei vreo secundă să-şi imagineze ce simt? După tot ce s-a întâmplat anul trecut, eu sunt fericită că sunt acolo şi pot să înot. Încercaţi să mă înţelegeţi şi să vă puneţi în situaţia mea", a declarat Efimova.

"Am făcut o eroare o dată şi mi-am ispăşit pedeapsa, dar a doua oară nu a fost vina mea. Nu ştiu cum să-i fac să înţeleagă pe unii. Dacă într-o zi iaurtul va fi interzis deveniţi pozitivi, dar asta este din vina voastră?", a continuat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » SCANDAL la Rio: Înotătoarea rusă Iulia Efimova, acuzată de dopaj, a obţinut medalia de argint la JO în huiduielile publicului (VIDEO)