Antena Meniu Search
x

Schimbări majore în Codul Rutier, de la 1 ianuarie! Reguli noi pentru ITP și obţinerea sau reînnnoirea permisului auto

Schimbări majore în Codul Rutier. Odată cu începerea noului an, se schimbă şi regulile în ceea ce priveşte ITP-ul, şi obţinerea sau reînnoirea permisului auto.

Schimbări majore în Codul Rutier, de la 1 ianuarie! Reguli noi pentru ITP și obţinerea sau reînnnoirea permisului auto

De la 1 ianuarie 2018, maşinile mai vechi de 12 ani vor ajunge la ITP mai des, iar, în ceea ce-i priveşte pe şoferi, cardiacii și diabeticii ar putea să-și reînnoiască sau să obțină permisul numai dacă vor primi avizul medicului de specialitate.

Schimbări majore în Codul Rutier. Odată cu începerea noului an, se schimbă şi regulile în ceea ce priveşte verificarea tehnică a maşinilor, dar şi obţinerea sau reînnoirea permisului auto.

Astfel, mașinile mai vechi de 12 ani vor ajunge la ITP (Inspecţia Tehnică Periodică) o dată pe an, nu o dată la doi ca până acum. 

Iar proprietarii trebuie să facă reparațiile în cel mult 30 de zile și să revină pentru o nouă verificare.

În ceea ce-i privește pe șoferi, cardiacii și diabeticii ar putea să-și reînnoiască sau să obțină permisul numai dacă vor primi avizul medicului de specialitate.

Potrivit unui ordin al Ministrului Sănătății, această măsură ar urmări evitarea accidentelor și sporirea siguranței rutiere.

În funcție de diagnostic și de situația medicală, acești șoferi ar putea fi nevoiți să facă periodic examene medicale care sa garanteze că pot conduce un vehicul în siguranța. 

Proiectul de ordin de modificarea şi completarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobat prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.162/2010 prevede modificarea condițiilor de sănătate pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a obține dreptul de a conduce un vehicul şi  poate suferi modificări până pe 30 ianuarie 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Schimbări majore în Codul Rutier, de la 1 ianuarie! Reguli noi pentru ITP și obţinerea sau reînnnoirea permisului auto