Antena Meniu Search
x

Scoţia adoptă măsuri dure pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19. 11 regiuni intră în lockdown, timp de trei săptămâni

Scoţia se închide pentru cel puţin trei săptămâni. 11 regiuni ale ţării, printre care şi Glasgow, cel mai mare oraş, trec de vineri la nivelul 4 de restricţii. Bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 a depăşit numărul de 5.000.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 18.11.2020, 09:46

11 regiuni din Scoţia intră în lockdown, timp de trei săptămâni
Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei - DPA Images / Jane Barlow via Hepta
  • Scoţia va trece de vineri la nivelul 4 de restricţii, pentru limitarea transmiterii coronavirusului
  • 11 regiuni urmează să intre în lockdown
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

11 regiuni din Scoţia vor intra în lockdown începând de vineri. Restricţiile sunt valabile timp de trei săptămâni. Astfel, ţara trece la cel mai ridicat nivel de restricţii, şi anume nivelul 4.

Nici Glasgow, cel mai mare oraş al ţării, nu scapă de lockdown. Scoţia a raportat 1.248 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 a trecut de 5.000, potrivit mediafax.ro.

În următoarele trei săptămâni, barurile, restaurantele şi sălile de sport se vor închide, la fel şi magazinele care nu sunt esenţiale. Şcolile rămân însă deschise.

Oamenii nu vor mai avea voie să umble după bunul plac. Astfel, vizitele vor fi interzise, iar persoanele care locuiesc în case diferite se vor putea întâlni doar în locuri publice. De asemenea, grupurile formate nu trebuie să fie mai mari de şase persoane, iar respectarea distanţării fizice este obligatorie.

În plus, cetăţenii ar trebui să evite părăsirea regiunilor vizate de restricţii, dacă nu au un motiv întemeiat. În caz contrar, aceştia riscă chiar să fie arestaţi.

''Presiunea asupra spitalelor din aceste zone şi asupra celor care lucrează în ele este deja ridicată şi, din cauza presiunii suplimentare pe care săptămânile următoare o pot aduce, ar putea deveni cu uşurinţă prea mare. Şi, în plus, la aceste niveluri, nu am avea flexibilitatea de care avem nevoie pentru a uşura restricţiile până de Crăciun, ceea ce, la fel ca celelalte naţiuni din Marea Britanie, vrem cu disperare să facem'', a declarat Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei.

Cele 11 regiuni care intră de vineri în lockdown sunt: City of Glasgow, Renfrewshire, East Renfrewshire, East Dunbartonshire, West Dunbartonshire, North Lanarkshire, South Lanarkshire, East Ayrshire, South Ayrshire, Stirling şi West Lothian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Scoţia adoptă măsuri dure pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19. 11 regiuni intră în lockdown, timp de trei săptămâni