Antena Meniu Search
x

Secretarul general NATO, întâlnire cu Donald Trump după decizia SUA de-a se retrage din acordul nuclear cu Iranul

Secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, va avea o întrevedere cu preşedintele american Donald Trump în timpul vizitei pe care o va întreprinde săptămâna viitoare în SUA, a anunţat vineri biroul său de presă, la câteva zile după decizia Washingtonului de a se retrage din acordul asupra programului nuclear cu Iranul, informează dpa.

   Decizia lui Trump de a retrage SUA din acest acord, menit să preîntâmpine dezvoltarea de către Iran a armei nucleare în schimbul ridicării sancţiunilor economice impuse acestei ţări, a alimentat temeri privind o ruptură transatlantică, în condiţiile în care naţiunile europene au promis că vor menţine acordul.

   Stoltenberg nu a făcut aprecieri despre decizia lui Trump, însă purtătorul său de cuvânt Oana Lungescu a pledat pentru o 'soluţie politică cuprinzătoare' pentru a împiedica Teheranul să dezvolte arme nucleare, în urma anunţului de marţi.

   Scopul vizitei de săptămâna viitoare este de a pregăti summitul NATO ce va avea loc în iulie la Bruxelles, a precizat biroul lui Jens Stoltenberg.

   Secretarul general al NATO va avea de asemenea convorbiri cu secretarul de stat american James Mattis, cu consilierul pentru securitate naţională John Bolton şi cu alţi oficiali americani importanţi.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Secretarul general NATO, întâlnire cu Donald Trump după decizia SUA de-a se retrage din acordul nuclear cu Iranul