Antena Meniu Search
x

Șeful ATI România, Dorel Săndesc: "Când porți mască, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică"

Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă, trage un semnal de alarmă și îndeamnă în continuare la respectarea regulilor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.09.2020, 07:11

Șeful ATI România, Dorel Săndesc
Șeful ATI România, Dorel Săndesc: Când porți mască, există o șansă mare să faci formă ușoară dacă te infectezi - Observator
  • Dorel Săndesc susține că măștile de protecție trebuie purtate, deoarece ne pot feri de forme grave ale bolii.
  • Șeful ATI România: Nu aplicăm singurele măsuri care ne pot asigura diminuarea numărului de cazuri grave.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă, trage un semnal de alarmă și îndeamnă în continuare la respectarea regulilor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus.

Potrivit șefului ATI România, ignorarea acestor reguli va duce la creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

Dorel Săndesc susține că măștile de protecție trebuie purtate, deoarece ne pot feri de forme grave ale bolii.

"Din păcate, iată, vedem că nu aplicăm singurele măsuri care ne pot asigura diminuarea numărului de cazuri grave și evitarea unei situații critice în care să se recurgă din nou la lockdown.

Măștile nu doar că scad numărul de cazuri, dar s-a văzut că atunci când porți mască, chiar dacă vei fi infectat, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică", a declarat Dorel Săndesc la Europa FM

Secțiile ATI fac față valului de nou infectați

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, spune că deocamdată, secțiile pentru pacienții aflați în stare gravă fac față valului de nou infectați, însă sunt județe precum Cluj Napoca și Timiș, unde fie nu mai există locuri libere la ATI, fie sunt foarte puține.

În plus, medici de terapie intensivă sunt detașați permanent din centre mari pentru a ajuta zonele grav afectate.

"Am colegi detașați la Ploiești, Turnu Severin, Orșova, Lugoj, Arad, la alte spitale din Timișoara din linia unu sau doi de luptă. Acest fenomen există și chiar e salutară solidaritatea colegială pe care am întâlnit-o și s-a manifestat de la început", a mai spus Dorel Săndesc.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Șeful ATI România, Dorel Săndesc: "Când porți mască, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică"