Antena Meniu Search
x

Semnal de alarmă tras de șeful UEFA: "Dacă nu vom reuşi asta, sezonul este probabil pierdut"

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, spune că forul european a pregătit mai multe scenarii în vederea reluării fotbalului. Totuși, șeful UEFA nu exclude posibilitatea ca actualul sezon să fie compromis din cauza pandemiei de coronavirus.

de Valentin Pîrcălabu

la 28.03.2020, 14:39

Aleksander Ceferin este președintele UEFA
Aleksander Ceferin a vorbit despre anularea definitivă a actualului sezon - DPA Images / Niall Carson via Hepta
  • Aleksander Ceferin ia în calcul să ca actualul sezon să fie anulat
  • Cele 3 scenarii luate în calcul de UEFA

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, spune că forul european a pregătit mai multe scenarii în vederea reluării fotbalului. Totuși, șeful UEFA nu exclude posibilitatea ca actualul sezon să fie compromis din cauza pandemiei de coronavirus.

"Nimeni nu ştie când se va încheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C: noi suntem în contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru", a declarat Aleksander Ceferin într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica, citat de AFP.

Ceferin a vorbit despre scenariul în care fotbalul să fie compromis în actualul sezon

"Avem în plan reluarea la jumătatea lunii mai, în iunie sau chiar la finele lui iunie. Dacă nu vom reuşi, sezonul este probabil pierdut".

Pe acelaşi subiect

Există chiar o propunere care vizează încheierea acestui sezon la începutul sezonului viitor, care va începe un pic mai târziu. Dar neştiind când se va încheia pandemia, noi nu putem să avem un plan definitiv", a mai spus Ceferin.

UEFA a aruncat vina pe cea mai importantă instituţie din Europa pentru răspândirea Covid-19

Michele Uva, vicepreședintele UEFA, aruncă vina răspândirii Covid-19 în Europa pe cea mai importantă instituție de pe continent, Uniunea Europeană.

Uva spune că forul continental a acționat responsabil și a oprit la timp campionatele, asta în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat public că partida dintre Atalanta și Valencia din Liga Campionilor a fost o ”bombă biologică”.

"UEFA a fost conștientă de gravitatea situației. Noi reprezentăm 55 de federații, 55 de țări care nu au fost sincronizate în privința măsurilor de urgență. Unele meciuri s-au disputat în fața a 80.000 de persoane, iar altele cu porțile închise", a spus Michele Uva. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Semnal de alarmă tras de șeful UEFA: "Dacă nu vom reuşi asta, sezonul este probabil pierdut"