Antena Meniu Search
x

SENTINŢĂ pentru Cheloo, solistul trupei Paraziţii! Ce pedeapsă a primit

Emoţii pentru Cătălin Ştefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, solistul trupei Paraziţii, află, în scurt timp, dacă va face sau nu închisoare, în dosarul în care este acuzat de DIICOT Ploieşti de trafic de droguri.

UPDATE 18:37: Raperul Cheloo de la trupa Paraziţii a fost condamnat, miercuri după-amiază, de Tribunalul Prahova, la doi ani de închisoare cu suspendare şi la o perioadă de supraveghere de patru ani, precum şi la o amendă penală echivalentă cu 180 de zile de muncă în folosul comunităţii, în dosarul de trafic de droguri, în care artistul şi-a recunoscut faptele.

Tribunalul Prahova s-a pronunţat în dosarul de trafic de droguri în care Ştefan Cătălin Ion a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, magistraţii dispunând în cazul acestuia o pedeapsă de doi de închisoare cu suspendare, o perioadă de supraveghere de patru ani şi o amendă penală echivalentă cu 180 de zile de muncă în folosul comunităţii sau plata unei sume în bani.

Ştefan Cătălin Ion, cunoscut publicului sub numele de scenă Cheloo, a fost prezent, miercuri, la Tribunalul Prahova, unde s-a judecat dosarul în care este acuzat de trafic de droguri.

La sosirea sa la Tribunalul Prahova, Cheloo le-a spus jurnaliştilor că a venit la ”un eveniment monden”. ”Lansare de album Paraziţii, o piesă nouă, eveniment monden” a spus Chelo.

Cheloo a refuzat să dea detalii despre acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii DIICOT.

”Dosarul e public, puteţi să citiţi, vă trageţi concluziile, e cel mai sănătos. (…) Dacă ar fi după mine, aş fi acasă. (…) Întotdeauna sunt emoţionat, doamnă. Ca să zic aşa, sunt foarte, foarte agitat şi-mi tremură mâinile” a mai afirmat el.

În faţa instanţei, Ştefran Cătălin Ion a recunoscut faptele şi a spus că este de acord cu pedeapsa de doi ani cu suspendare şi patru ani supraveghere, iar la ieşirea din sala de judecată a afirmat că imaginea sa este atât de deteriorată încât procesul de trafic de droguri nu o poate agrava.

”Mi-am recunoscut greşelile. Nu vreţi să citiţi dosarul şi să vă informaţi? De ce vreţi să auziţi de la mine? (…) imaginea mea este atât de deteriorată sau atât de groaznică de o viaţă încât nu cred că poate să schimbe în rău imaginea mea de artist sau ca ce vreţi voi”, a spus Cheloo răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Totodată, întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze a răspuns că nu îşi face foarte des autocritica.

”Decizia judecătorilor este decizia care trebuie acceptată. Nu mai contează dacă eu sunt de acord sau nu cu ce s-a întâmplat. Sunt foarte relaxat, viaţa merge înainte întotdeauna”, a adăugat el.

Instanţa rămăsese în pronunţare.

Procurorii DIICOT au dispus, la sfârşitul lunii trecute, sesizarea instanţei de judecată, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, în dosarul în care Cătălin Ştefan Ion, solistul trupei Paraziţii, cunoscut cu numele de scenă Cheloo, este cercetat pentru trafic de droguri de risc, potrivit unor surse judiciare. Acestea spun că artistul a recunoscut că a oferit prietenilor cannabis pentru consum, dar că nu a vândut stupefiante.

Surse apropiate dosarului au declarat pentru News.ro că DIICOT a finalizat ancheta în care Cheloo este urmărit penal pentru trafic de droguri de risc şi că procurorii au sesizat Tribunalul Prahova după ce Cătălin Ştefan Ion a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Potrivit aceloraşi surse, artistul a declarat în faţa procurorilor că a oferit unor prieteni cannabis pe care îl deţinea pentru consum propriu, precizând că nu a vândut stupefiante.

În urma încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au propus condamnarea lui Cheloo la doi ani de închisoare cu suspendare, termenul stabilit de instanţa de judecată pentru analizarea cererii fiind 17 mai.

În luna martie a anului trecut, procurorii DIICOT Ploieşti au făcut zece percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ialomiţa, inclusiv la locuinţa lui Cheloo, într-un dosar privind infracţiuni de trafic de droguri.

Cheloo a fost dus la sediul DIICOT Ploieşti, fiind suspectat şi de consum de stupefiante, după ce la casa sa de vacanţă de lângă Breaza procurorii au descoperit câteva grame de cannabis. Întrebat de jurnalişti dacă are ceva să îşi reproşeze, acesta a spus: "Multe!“. De asemenea, întrebat cum se simte, Cheloo a răspuns: "Ca un lup între oi".

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că solistul trupei Paraziţii i-ar fi dat gratuit cannabis, în câteva rânduri, unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al procurorilor DIICOT. Alte peste 80 de persoane, între care foarte mulţi adolescenţi, au fost audiaţi în acest dosar.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Emoţii pentru Cătălin Ştefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, solistul trupei Paraziţii, află, în scurt timp, dacă va face sau nu închisoare, în dosarul în care este acuzat de DIICOT Ploieşti de trafic de droguri.

La intrarea în Tribunalul Prahova, acolo unde se judecă dosarul, Cheloo le-a declarat jurnaliştilor că este prezent la instanţă pentru un eveniment monden, o nouă lansare de album Paraziţii. Ulterior a recunoscut că a făcut un acord de recunoaştere cu procurorul de caz.

„Este o lansare de album Paraziţii, o piesză nouă, eveniment monden. Da, am făcut un acord de recunoaştere, vă deranjează? Am venit aici să mă judec, dacă ar fi după mine aş fi acasă acum", a declarat Cheloo.

Întrebat dacă are emoţii, solistul trupei Paraziţii a precizat, ironic, că "întodeauna este emoţionat, agitat şi îi tremură mâinile".

Instanţa penală a Tribunalului Prahova urmează să decidă dacă va accepta pedeapsa propusă de procurorii DIICOT Ploieşti, în urma acordului de recunoaştere pe care Cheloo a acceptat să-l facă. Pedeapsa propusă este de doi ani cu suspendare şi interzicerea unor drepturi.

Solistul trupei Paraziţii este suspect în cauză încă din primăvara anului trecut atunci când în Prahova au avut loc mai multe percheziţii la persoane bănuite că se ocupă cu trafic de substanţe interzise. Descinderile au avut loc inclusiv la vila de vacanţă de lângă Breaza, acolo unde Cheloo obişnuiete să organizeze petreceri.

În dosar au fost audiate aproape o sută de persoane, multe dintre acestea minore, dar şi interlopi din zona Câmpina şi Valea Prahovei.         

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » SENTINŢĂ pentru Cheloo, solistul trupei Paraziţii! Ce pedeapsă a primit