Antena Meniu Search
x

Italienii îngheață clasamentul dacă Serie A nu se reia în mai. Anunțul Gazzettei dello Sport

Conducătorii din Serie A au decis ca, în cazul în care coronavirusul va împiedica reluarea competiției în luna mai, întrecerea să fie înghețată.

de Dan Roșu

la 25.03.2020, 14:32

Cristiano Ronaldo, în tricoul lui Juventus
Serie A ar putea termina sezonul fără o campioană - Abaca Press / Liewig Christian/ABACA via Hepta

Conducătorii din Serie A au decis ca, în cazul în care coronavirusul va împiedica reluarea competiției în luna mai, întrecerea să fie înghețată. Hotărârea ar fi venit în concordanță cu situația economică din țară, dar și pentru a ajuta anumite cluburi aflate aproape de colaps.

Astfel, Gazzetta dello Sport anunță că dacă Serie A nu se va relua până pe 9 mai, atunci clasamentul va îngheța. Italienii nu vor avea nicio campioană în acest sezon, dar nici echipe retrogradate.

Serie A | Participantele în cupele europene, după clasamentul actual

Chiar dacă nu vor exista învingători și pierzători, echipele care vor participa în sezonul viitor al cupelor europene vor fi stabilite în funcție de clasamentul din acest moment. 

În această situație, Juventus, Lazio, Inter și Atalanta ar ajunge în UEFA Champions League, iar Roma și Napoli vor participa în Europa League. 

Ca o situație asemănătoare cu cea din Premier League, italienii ar ajunge să aibă 22 de echipe participante la startul stagiunii 2021-2022, fiind promovate primele două echipe clasate momentan în ierarhia Serie B.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Italienii îngheață clasamentul dacă Serie A nu se reia în mai. Anunțul Gazzettei dello Sport