Antena Meniu Search
x

Sfaturi valabile pentru oricine caută să-și cumpere un apartament

Ai de gând să-ți cumperi un apartament cât mai repede, pentru că te-ai supărat să stai în chirie? Atunci, este momentul să începi căutarea celui mai bun apartament pentru tine. Iata câteva sfaturi de care merită să ții cont dacă vrei să te muți cât mai repede în propriul apartament.

- pixabay.com

Ai de gând să-ți cumperi un apartament cât mai repede, pentru că te-ai supărat să stai în chirie? Atunci, este momentul să începi căutarea celui mai bun apartament pentru tine. Iata câteva sfaturi de care merită să ții cont dacă vrei să te muți cât mai repede în propriul apartament.

Restrânge-ți căutarea

Concentrează-te doar pe câteva zone sau cartiere în care ți-ar plăcea să fie localizat viitorul tău apartament. Ca să stabilești unde ți-ai dori să se afle  noua ta casă, mai intâi de toate ar fi bine să te decizi dacă îți dorești un apartament în București sau într-una dintre localitățile limitrofe ce s-au dezvoltat puternic în ultimii ani, cum ar fi Bragadiru, Popești Leordeni, Snagov sau Buftea. Avantajul satelor, comunelor și orașelor din apropierea Bucureștiului ar fi că ai putea să îți cumperi un apartament nou, cu o sumă mai mică decât ai fi nevoit să plătești în București, pentru o locuință similară. Pe de altă parte, un apartament la marginea Bucureștiului ar presupune să faci naveta în fiecare zi până la jobul tău din Capitală.

Lucrează cu o agenție imobiliară

Alege să lucrezi cu cea mai bună agenție imobiliară ce activează în zona în care vrei să-ți cumperi apartamente. De exemplu, dacă vrei să-ți iei un apartament în orașul Bragadiru, ar fi indicat să lucrezi cu agenția imobiliară Cyclon Imobiliare, specializată pe tranzacții cu apartamente, case și terenuri în zona de Sud-Vest din vecinătatea Capitalei. Oferta de apartamente de vânzare în Bragadiru de la Cyclon Imobiliare este foarte bogată, așa că nu-ți rămâne decât să contactezi reprezentanții agenției și să îți programezi niște vizite la câteva locuințe de care ești interesat.

Setează-ți prioritățile

Trece-ți pe o listă câteva criterii pe care este obligatoriu să le îndeplinească viitorul apartament, astfel încât să fii mulțumit cu alegerea făcută. Primele două criterii ar trebui să fie bugetul pe care îl ai la dispoziție și numărul de camere. Apoi, poți să te uiți și la alte criterii, cum ar fi anul construcției, calitatea construcției, vecinii, către ce punct sau puncte cardinale este poziționat apartamentul, câtă lumină naturala pătrunde în fiecare încăpere și ce facilități ai în apropiere.

Notează-ți fiecare observație

De fiecare când vizionezi un apartament, ar fi indicat să-ți notezi, pe o agendă, plusurile și minusurile sale. Notițele te vor ajuta să-ți aduci aminte de fiecare locuință vizionată, mai ales dacă o să vizitezi câteva zeci de apartamente înainte să iei o decizie de achiziție. De asemenea, dacă poți, ar fi bine să le faci și poze locuințelor în care mergi.

Pune cât mai multe întrebări

Indiferent dacă îți cumperi apartamentul în București sau la marginea sa, este obligatoriu să știi totul în legătură cu locuința în cauză. Prin urmare, când mergi la vizionări, adresează-le vânzătorilor cât mai multe întrebări referitoare la proprietățile pe care vor să le tranzacționeze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Sfaturi valabile pentru oricine caută să-și cumpere un apartament