Antena Meniu Search
x

50 de milioane de euro despăgubiri pentru fermierii afectați de pesta porcină

Plenul Parlamentului European a votat, astăzi, sprijinirea fermierilor afectați de pesta porcină, a anunțat Siegfried Mureșan.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 23.10.2019, 15:01

Despăgubiri pentru pesta porcină
Parlamentul European a votat pentru alocarea a 50 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină - Siegfried Mureșan via Facebook

Plenul Parlamentului European a votat, astăzi, sprijinirea cu bani a fermierilor afectați de pesta porcină, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

"Am obținut în total 50 de milioane de euro care vor ajunge, în mare parte, la fermierii români păgubiți, având în vedere că aproximativ 90% din focarele de pestă porcină africană din UE se află pe teritoriul României", a transmis europarlamentarul PNL.

Fondurile au fost alocate ca urmare a amendamentelor depuse de europarlamentarii PNL Siegfried Mureșan, Mircea Hava (membri în Comisia pentru bugete a Parlamentului European), Daniel Buda și Dan Motreanu (membri în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European).

"Astfel, 30 de milioane de euro vor fi alocate către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectați de pesta porcină africană, în special pentru sprijinirea pieței produselor din carne de porc care a avut de suferit din cauza prezenței virusului. În plus, vor fi alocate și 20 de milioane de euro către Fondul pentru măsuri de urgență privind sănătatea animalelor și a plantelor din cadrul Programului pentru Produse și Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană", a anunțat Siegfried Mureșan, într-un comunicat.

Este propria poziție a Parlamentului European pe tema Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020.

Ultimul pas constă în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene, urmând ca forma finală a bugetului să fi adoptată la finalul lunii noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 50 de milioane de euro despăgubiri pentru fermierii afectați de pesta porcină