Antena Meniu Search
x

Sighişoara - Rezultate Evaluare Naţională 2018. Notele pe edu.ro pentru candidaţi

Sighişoara - Rezultate Evaluare Naţională 2018. Edu.ro anunţă pe 19 iunie notele pentru absolvenţii de Clasa a VIII-a la examenul de capacitate. Mediile sunt publicate pe www.observator.tv şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Harta cu rezultatele la Evaluare Naţională în Sighişoara, Județul Mureş
În Sighişoara, Judeţul Mureş, rezultatele la Evaluarea Naţională 2018 sunt afişate marţi, pe 19 iunie - Observator

Sighişoara - Rezultate Evaluare Naţională 2018. Edu.ro anunţă pe 19 iunie notele pentru absolvenţii de Clasa a VIII-a la examenul de capacitate. Mediile sunt publicate pe www.observator.tv şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Sute de elevi dintre cei 4200 care au dat examenul în judeţul Mureş provin din Sighişoara.

Sighişoara - Rezultate la Evaluare Naţională 2018 pe edu.ro

Conform anunţului de pe edu.ro, rezultatele la Evaluarea Naţională 2018 în Sighişoara sunt publicate AICI. Mediile sunt anunţate marţi, 19 iunie, până în ora 12.00.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, notele sunt afişate şi la vizierul fiecărei şcoli din oraş unde elevii au susţinut Evaluarea Naţională 2018.

În calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea la liceu, media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80%.

Cum au fost calculate rezultatele la Evaluarea Naţională

Potrivit Ministerului Educaţiei, media generală la Evaluarea Naţională 2018 se calculează, ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele scrise susţinute de elevi:

- limba şi literatura română, pe 11 iunie

- matematică, pe 13 iunie

- limba şi literatura maternă, pe 14 iunie

Lucrările au fost corectate de 2 profesori, în săli sparate. Evaluarea lucrărilor s-a făcut pe baza respectării stricte a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100. S-au acordat 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.

Pentru elevii din Sighişoara, ca în cazul tuturor care au dat capaitatea, rezultatele la Evaluarea Naţională 2018 vor fi luate în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a de liceu.

Contestaţiile după afişarea rezultatelor la Capacitate 2018 în Sighişoara

Elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii, pentru o obţine mărirea notei la una sau mai multe probe şi a mediei generale.

Contestaţiile la Evaluarea Naţională 2018 se depun marţi, 19 iunie, între orele 14.00 - 19.00, la unitatea de învăţământ unde candidatul a susţinut examenul.

Aceste contestaţii urmează să fie analizate de o comisie specială şi vor fi soluţionate în intervalul 20 - 22 iunie.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2018 în Sighişoara

După analizarea şi soluţionarea contestaţiilor depuse de elevi, urmează afişarea rezultatelor finale la Evaluarea Naţională 2018. Notele după contestaţii vor fi publicate pe 23 iunie.

Anul trecut, după ce au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională 2017, în Sighişoara niciun elev nu a avut media generală 10, punctajul maxim obţinut fiind de 9,75.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sighişoara - Rezultate Evaluare Naţională 2018. Notele pe edu.ro pentru candidaţi