Antena Meniu Search
x

Simona Halep, premiu generos la Roland Garros. La cât a ajuns averea româncei

Simona Halep a părăsit turneul de la Roland Garros şi a ratat şansa de a reveni pe primul loc în clasamentul WTA. Şi-a asigurat însă un premiu financiar consistent.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 05.10.2020, 11:55

Simona Halep în acțiune, în timpul optimilor de la Roland Garros 2020
Simona Halep în acțiune, în timpul optimilor de la Roland Garros 2020 - Profimedia Images
  • Simona Halep a fost eliminată în optimi cu 6-1, 6-2, de poloneza Iga Swiatek, nr. 54 WTA
  • Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA de simplu

Simona Halep, principala favorită de la Roland Garros, a fost eliminată în optimi cu 6-1, 6-2, de poloneza Iga Swiatek, nr. 54 WTA.

Ce avere are Simona Halep

Campioană la Roland Garros în 2018, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Simona Halep era ultima româncă rămasă în competiţie pe tabloul de simplu şi avea nevoie să câştige turneul pentru a reveni pe primul loc în clasamentul WTA. Locul fruntaş în ierarhia mondială va rămâne în posesia australiancei Ashleigh Barty, care nu a putut participa la Roland Garros.

Aflată pe locul 2 mondial, românca a câştigat în 2020, an marcat de pandemia coronavirus şi, pe cale de consecinţă, de un număr redus de turnee, 1,7 milioane de dolari, după 3 turnee câştigat şi un total de 20 de victorii şi 2 înfrângeri. 

Pe parcursul întregii cariere, averea Simonei Halep strict din premiile de joc a ajuns la 36.837.011 dolari. 

Cum a trecut Simona Halep peste înfrângerea de la Roland Garros

Simona Halep a recunoscut că adversara ei a jucat mult mai bine şi i se cuvin toate meritele pentru victorie. Românca a mai declarat că e obişnuită cu momentele grele din carieră şi că va mânca o ciocolată pentru a-şi reveni.

„A fost un an fantastic, în ciuda tuturor momentelor dificile pe care le-am avut. Aşa că nu voi renunţa la tot pentru o înfrângere. Bineînţeles, nu este uşor de încasat, dar sunt obişnuită să trec prin momentele dificile din cariera mea. Voi lua o ciocolată şi mâine lucrurile vor merge mai bine”, a declarat Simona Halep.

Dacă anul trecut o învingea fără probleme pe Iga Swaitek, în aceeași fază a turneului, meciul din weekend a părut ca u răzbunare a polonezei.

„Ei îi revin toate meritele. Ea a jucat de o manieră incredibilă azi, a fost pe tot terenul şi a lovit toate mingile de o manieră foarte puternică. S-a făcut puţin frig şi când este frig nu-mi simt prea bine picioarele la schimburile de mingi. Nu am putut să-mi ating cel mai bun nivel, dar ea a jucat foarte bine. A fost meciul ei”, a mai spus Halep.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Simona Halep, premiu generos la Roland Garros. La cât a ajuns averea româncei