Antena Meniu Search
x

Simona Halep s-a calificat în finala Qatar Open 2019, după victoria în faţa Elinei Svitolina

Simona Halep s-a calificat în finala Qatar Open 2019, după o revenire de excepţie, de la 1-4 în decisiv, cu ucraineanca Elina Svitolina.

de Redactia Observator

la 15.02.2019, 18:22

Simona Halep s-a calificat în finala Qatar Open 2019, după o revenire de excepţie, de la 1-4 în decisiv, cu ucraineanca Elina Svitolina.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, va juca finala cu numărul 34 din carieră, la Qatar Open, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4, în semifinalele turneului de categorie Premier de la Doha.

Meciul de vineri a fost unul cu schimburi lungi de mingi, ceea ce, într-o primă fază, i-a convenit Simonaei Halep, mai bună în raliuri, mai răbdătoare, mai agresivă şi mai precisă. Halep a reuşit să puncteze eficient, atât cu lovitura de rever, cât şi cu dreapta, dar ca la toate partidele de la Doha, Halep nu a păstrat acest nivel ridicat de joc şi a cedat iniţiativa, de data aceasta şi pe fondul unei reveniri a adversarei. Însă Halep este greu de "ucis" în această perioadă şi, continând să lupte şi atunci când zarurile par a fi aruncate, produce adevărate minuni. 

În prima parte a jocului, Svitolina a greşit mult, iar serviciul ei a fost la cote scăzute. Pe serviciul al doilea al Simonei Halep a mai reuşit câte ceva, dar fără să-i pună probleme româncei, pentru că a comis erori încercând să returneze decisiv. Ucraineanca a încercat să rupă ritmul, să avanseze către fileu, strategie care a avut ceva succes. În setul al doilea, Svitolina şi-a ridicat nivelul jocului, a alergat mai mult, s-a apărat mai eficient, dar a fost şi mai agresivă în acelaşi timp şi a punctat şi ea mai des. După setul I rigid, evoluţia ei a crescut constant, a zburdat parcă pe teren şi s-a desprins la 4-1 cu mingi de 5-1, în decisiv.

Însă Simona Halep nu îşi spusese ultimul cuvânt şi a tras cu dinţii de un ghem ce nu garanta o revenire pentru o altă jucătoare. Dar pentru Halep lupta şi munca pe teren sunt garanţia că se poate salva un meci. Şi l-a salvat în stil de mare campioană, punând capăt unei serii de trei meciuri fără succes în faţa Svitolinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » Simona Halep s-a calificat în finala Qatar Open 2019, după victoria în faţa Elinei Svitolina