Antena Meniu Search
x

Simona Halep câștigă duelul românesc cu Irina Begu din turul 2 de la Roland Garros

Simona Halep a învins-o pe Irina Begu în duelul românesc din turul II de la Roland Garros. Simona, principala favorită a competiției, s-a impus, scor 6-3, 6-4, la capătul unui duel care a durat o oră și 24 de minute

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 16.10.2020, 16:49

Simona Halep și Irina Begu își dau mâna în timpul turneului de la Madrid din 2019
Simona Halep și Irina Begu se întâlnesc în turul 2 la Roland Garros - Hepta / AFP7 / Oscar J. Barroso
  • Simona Halep s-a calificat în turul III de la Roland Garros.
  • Simona Halep o întâlnește în meciul următor pe americanca Amanda Anisimova.

Update 19.31: Simona Halep câștigă duelul românesc cu Irina Begu din turul II de la Roland Garros. Simona, locul 2 mondial, s-a impus, scor 6-3, 6-4, la capătul unei dispute care a durat o oră și 24 de minute. Simona, care este considerată principala favorită a turneului, dă piept în turul III cu americanca Amanda Anisimova, a 25-a favorită a competiției.

Update 19.17: Setul al doilea al confruntării dintre Simona Halep și Irina Begu este sub semnul echilibrului, cele două fiind la egalitate, 3-3.

Update 18.47: După ce a pierdut game-ul șapte pe propriul serviciu, Simona Halep a revenit la conducerea ostilităților și a încheiat setul în stil de mare campioană, scor 6-3. Primul set a durat 39 de minute.

Update 18.39: După un început în forță al Simonei Halep, Irina Begu a echilibrat duelul româncelor de la Roland Garros și are ocazia, la 3-4, să servească pentru a egala situația de pe tabelă.

Update 18.15: Simona Halep a început în forță duelul cu Irina Begu și conduce cu 3-0 în primul set.

Update 17:50. Dominic Thiem a câștigat meciul cu Jack Sock în trei seturi, 6-1, 6-3, 7-6 (8), astfel că pe arena Suzanne Lenglen urmează duelul dintre Irina Begu și Simona Halep.

Meciul dintre Halep și Begu începe la ora 18:05.

Urmărește aici duelul Halep-Begu la Roland Garros.

Update 15:40. Wawrinka a trecut cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-1 de Koepfer și deja a început al doilea meci al zilei pe arena Suzanne Lenglen.

Citește și:

Update 14:35. Prima partidă de pe terenul unde joacă Simona Halep nu s-a terminat încă, astfel că meciul va începe mult mai târziu decât se aștepta inițial. 

Stan Wawrika conduce cu 2-1 la seturi în meciul cu Dominik Koepfer, iar apoi urmează și meciul dintre Sock - Thiem.

Știre inițială

Principala favorită a turneului de la Roland Garros, Simona Halep, o va întâlni în turul doi pe compatrioata Irina Begu.

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în turul doi după ce a trecut de jucătoarea spaniolă Sara Sorribes Tormo, locul 70 WTA, scor 6-4, 6-0, după o oră şi 22 de minute.

Irina Begu, locul 73 WTA, a învins-o pe elveţianca Jil Teichmann, locul 54 WTA, scor 6-4, 4-6, 6-3, după două ore şi 30 de minute de joc.

Simona Halep - Irina Begu, primul duel la Ronald Garros

Partida dintre cele două românce se va disputa miercuri, în jurul orei 16:00. Meciul se desfășoară pe arena Suzanne Lenglen și este al treilea meci al zilei pe respectivul teren.

Partida dintre Halep și Begu este programată să înceapă după finalizarea meciurilor Wawrinka - Koepfer (cu începere de la ora 12:00) și Sock - Thiem, de pe tabloul masculin.

Meciul va fi transmis în format live text pe Observatornews.ro și AS.ro. Pe AS.ro găsiți cele mai noi informații despre parcursul româncelor la Roland Garros.

Meciul este primul dintre cele două românce la Roland Garros. Halep are 20 de victorii și 2 înfrângeri în 2020, în timp ce Irina Begu are 4 victorii și 6 înfrângeri.

Tot la capitolul statistici, Simona Halep a obținut 23 de titluri în carieră, iar Begu 13 titluri, în timp ce Halep are 390 de victorii și 170 de înfrângeri în palmares, față de 173 victorii și 177 înfrângeri ale Irinei Begu.

Istoricul meciurilor dintre Halep și Begu. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de 5 ori în carieră, Simona Halep ieșind învingătoare de fiecare dată. 

Simona Halep poate redeveni numărul 1 mondial

Simona Halep se află pe locul 2 în clasamentul WTA şi are nevoie să câştige turneul de la Roland Garros pentru a o depăşi pe australianca Ashleigh Barty în ierarhia mondială.

În top 100 se mai găsesc patru românce, Patricia Ţig, care a coborât un loc şi e pe 59, Irina Begu, care a pierdut şi ea o poziţie, fiind pe 73, Sorana Cîrstea, care e un loc mai jos faţă de săptămâna trecută, pe 84, şi Ana Bogdan, care se menţine pe 93.

Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea, învinse la Roland Garros

Monica Niculescu, numărul 141 WTA, venită din calificări, a fost învinsă, marţi, de Danielle Collins (SUA, 57 WTA), în primul tur la turneul de pe tabloul principal la turneul de la Roland Garros.

Niculescu a fost învinsă de Collins, scor 2-6, 6-2, 6-1, după o oră şi 47 de minute.

Sorana Cîrstea, locul 83 WTA, a fost învinsă şi ea învinsă de Elena Rîbakina (Kazahstan), numărul 18 mondial şi cap de serie 14, scor 6-0, 6-3, după 65 de minute de joc.

În turul doi la Roland Garros, România are deja calificate patru jucătoare: Simona Halep, Irina Begu, Patricia Ţig şi Ana Bogdan. Marţi mai joacă pentru turul doi Irina Bara.

Citește și:

Halep, meci „extrem de dificil” în primul tur

Halep, care a împlinit 29 de ani în timpul turneului de la Roland Garros, a spus că meciul din primul tur a fost extrem de dificil.

La început a fost greu, mingea nu prea zbura, terenul era greu. Însă am avut planul B, mi-am deschis mult terenul. Am avut mai mult timp la fileu, cred că am făcut record la scurte”, a declarat Halep la Eurosport.

Partida dintre Simona Halep și Irina Begu are loc miercuri, 30 septembrie. Partida este transmisă la TV de postul Eurosport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Simona Halep câștigă duelul românesc cu Irina Begu din turul 2 de la Roland Garros