Antena Meniu Search
x

Simptome rare de Covid-19, identificate la pacienți din Iași. Medic: Ne-au atras atenția manifestări mai puțin obișnuite

Medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, atrage atenția asupra unor simptome rare ale noului coronavirus, pe care le-a întâlnit în rândul pacienților Covid-19 care s-au tratat în unitatea pe care o conduce.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.08.2020, 10:01

Simptome rare de Covid-19, identificate la pacienți din Iași
Simptome rare de Covid-19, identificate la pacienți din Iași. Medic: Ne-au atras atenția manifestări mai puțin obișnuite - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Medicii din Iași au identificat simptome rare ale infecției cu coronavirus.
  • La unii pacienți Covid-19 au apărut eupții cutanate, dar și tulburări de comportament.  

Mai exact, spune specialistul din Iași, este vorba despre probleme digestive, manifestări cutanate sau chiar tulburări de comportament. În ultimul caz, a fost nevoie de ajutorul medicilor psihiatri, pentru a trata tulburările de comportament ale pacienților Covid.

"La Iași, până în momentul de față, am îngrijit un număr semnificativ statistic, peste 1.300 de pacienți confirmați, și am putut, în felul acesta, să extragem unele concluzii. Dintre aceste studii, ne-au atras atenția unele simptome mai rare față de cele cu care eram obișnuiți, adică simptomele respiratorii sau pierderea gustului și a mirosului.

Este vorba despre fenomene digestive, ca dureri abdominale, senzație de greață, vărsături, de asemenea, lipsa poftei de mâncare pe toată perioada acută a bolii, astfel încât, la un moment dat, când pacientului îi revine pofta de mâncare este un semn bun că evoluția este favorabilă", a declarat medicul Carmen Dorobăț, în cadrul unei intervenții televizate. 

Medicul ieșean spune că la pacienții Covid-19 au apărut eupții cutanate, dar și tulburări de comportament.  

"De asemenea, există manifestări cutanate, erupții care se aseamănă cu cele alegrice, care au apărut în special la copii. Alte manifestări apărute la adulți au fost încadrate în ceea ce înseamnă manifestări prin insuficiența venoasă cronică, prin insuficiența renală cronică, care, în prezența infecției cu SARS-CoV-2, s-au accentuat și s-au agravat.

Aș mai sublinia apariția unor fenomene neurologice, cum ar fi modificări neuropsihice în faza acută a bolii, adică pacienții prezintă tulburări de comportament pentru o perioadă de două-trei zile, tulburări care ne-au făcut să ne adresăm medicului psihiatru și să tratăm în consecință astfel de pacienți care au mers acasă ulterior, fără nicio problemă", a explicat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

48 decese și 1.232 cazuri în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 48 decese și 1.232 cazuri, în 24 de ore.

De asemenea, până în 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

De la începutul epidemiei, 2480 persoane cu COVID-19 au decedat în România.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Simptome rare de Covid-19, identificate la pacienți din Iași. Medic: Ne-au atras atenția manifestări mai puțin obișnuite