Antena Meniu Search
x

Oficial. Simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, anulate

Ministrul Educației a anunțat anularea simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, cât și anularea tuturor olimpiadelor școlare.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.04.2020, 15:13

Simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, anulate
Oficial. Simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, anulate - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Examenele de Bac și Capacitate ar putea avea loc în iulie.
  • Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note

Ministrul Educației a anunțat anularea simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, cât și anularea tuturor olimpiadelor școlare.

Monica Anisie a prezentat scenariul de lucru dezvoltat în prezent privind reluarea cursurilor după încheierea stării de urgență. Oficialul a subliniat că, în acest scenariu, examenele scrise din cadrul Evaluării Naționale și a Bacalaureatului ar putea avea loc în luna iulie.

De asemenea, Monica Anisie a transmis că atât simulările examenelor de Capacitate și Bacalaureat, cât și olimpiadele școlare, au fost anulate

"Conform informărilor primite de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am emis şi un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naţionale, evaluările pentru clasele  a II-a, a IV-a şi a VI-a, dar şi olimpiadele şi concursurile şcolare”, a declarat Monica Anisie.

Situația școlară a elevilor, încheiată cu minimum două dote

Ministrul a mai spus că situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.

Subiectele tezelor pentru al doilea semestru vor fi concepute doar din materia studiată până la 11 martie 2020, când au fost suspendate cursurile.

De asemenea, calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Oficial. Simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, anulate