Antena Meniu Search
x

Slăbește sănătos cu ajutorul unui concept revoluționar de transformare corporală

Câți dintre noi au intrat în sala de fitness cu cele mai bune intenții de a-și schimba viața? O mulțime de oameni au făcut asta probabil mai mult decât o dată, însă au renunțat ușor, fără a obține rezultate. Nu lipsa de dorință sau motivație ne împiedică să  atingem anumite obiective, ci lipsa de înțelegere a modului în care trebuie să ne modelăm corpul. 

de Redactia Observator

la 25.10.2019, 16:35

Slăbește sănătos cu ajutorul unui concept revoluționar de transformare corporală
Avantajele antrenamentelor de forță, efectuate în combinație cu exercițiile HIIT - pexels.com

Câți dintre noi au intrat în sala de fitness cu cele mai bune intenții de a-și schimba viața? O mulțime de oameni au făcut asta probabil mai mult decât o dată, însă au renunțat ușor, fără a obține rezultate. Nu lipsa de dorință sau motivație ne împiedică să  atingem anumite obiective, ci lipsa de înțelegere a modului în care trebuie să ne modelăm corpul. 

Înainte de venirea sezonului estival, mai mult decât oricând, persoanele care vor să piardă în greutate urmează diete fulger sperând că vor obține silueta perfectă. Din păcate, curele de slăbire intensive aduc mai multe dezavantaje decât beneficii. 

Bodyshape Transformation Centre este o sală de fitness în București care oferă o alternativă sănătoasă pentru topirea țesutului adipos excesiv și remodelarea corpului. Este vorba de un concept revoluționar bazat pe antrenamente personalizate, nutriție și mindset – tot ceea ce ai nevoie pentru o transformare completă. Prin trecerea în revistă a câtorva lucruri importante, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Reducerea greutății corporale pentru a adopta un stil de viață sănătos

Industria de fitness clasică nu este eficientă pentru oamenii care nu fac mișcare în mod regulat. Pe lângă un job solicitant și un program foarte încărcat, ai nevoie de tot sprijinul ca să slăbești sănătos și să înveți cum să rămâi în formă. Transformarea corporală înseamnă perseverență, tehnică, încredere și rezultate. 

Ai nevoie de un plan bine structurat pentru a reduce greutatea. Odată ce ai reușit să îți atingi obiectivele, nu te gândi că vei fi toată viața într-o luptă continuă pentru a slăbi. Este necesar să adopți un stil de viață sănătos care să te ajute să te menții. 

Prin natura sa, conceptul inovator de transformare corporală va deveni o schimbare permanentă și o provocare mult mai ușoară în timp. Odată ce faci asta, vei avea mai multe șanse de a-ți stabili obiceiuri sănătoase și un target de păstrare a formei fizice.

Iluzia rezultatelor imediate vs obiectivele realiste

Succesul nu îți este indicat de cântar în fiecare dimineață. Majoritatea oamenilor își doresc rezultate imediate, însă transformarea corporală adevărată nu se face într-un termen scurt. Din moment ce ți-ai propus o țintă, trebuie să te antrenezi mai mult timp în atingerea acestui scop. 

Senzația de epuizare și transpirație după efectuarea unor exerciții fizice intense nu înseamnă un program eficient. Atunci când te hidratezi din nou, ritmul cardiac va reveni la momentul inițial, motiv pentru care nu exista niciun beneficiu suplimentar. 

Ai depus efort extrem, dar nu te-ai axat pe celulele cu grăsime pentru a pierdere în greutate și nici nu ai încurajat hipertrofia ca să crești țesutul muscular. Astfel, antrenamentul intensiv pe perioade scurte îți oferă iluzia unor rezultate imediate. 

Nu încerca să scapi în câteva zile de kilogramele pe care le-ai acumulat în câteva luni sau ani, pentru că nu vei reuși decât să slăbești nesănătos, încetinind metabolismul corpului tău.

Infometarea vs alimentația echilibrată

Cu toții ne dorim un abdomen plat, brațe tonifiate, picioare fără celulită și coapse sculptate. Alături de antrenamentele fizice, alimentația are un rol extrem de important în obținerea corpului perfect. Înfometarea este una dintre principalele motive pentru care multe persoane renunță foarte repede la o cură de slăbire.

După un stil de viață haotic, organismul este privat dintr-o dată de diferite alimente, de aceea dieta devine în scurt timp o povară. O alimentație echilibrată presupune un proces treptat, prin care alimentele interzise sunt eliminate din meniu progresiv. Pe măsură ce eviți anumite produse, nu vei mai simți nevoia de a reveni la acestea, mai ales dacă le-ai înlocuit deja cu unele sănătoase. A mânca în mod conștient înseamnă să știi cum să îți controlezi obiceiurile alimentare.

Beneficiile unui plan alimentar personalizat

În procesul de transformare corporală, nutriția este o componentă esențială. Un plan alimentar personalizat te învață cum să scapi de mâncatul pe fond emoțional, ce fel de alimente îți accelerează metabolismul, cum sa elimini pofta psihologică de dulce sau gustările dintre mese. 

Specialiștii Bodyshape oferă un seminar de nutriție și un plan de detoxifiere, astfel încât alimentația ta să fie optimizată pentru a obține rezultate maxime. Fiecare persoană are nevoi diferite, necesita un anumit număr de calorii, motiv pentru care un proces individualizat, fără artificii și metode nesănătoase este necesar.  

Avantajele antrenamentelor de forță, efectuate în combinație cu exercițiile HIIT

În fitness-ul adevărat, trebuie să te antrenezi, nu să exersezi. Care este diferența? Exersarea presupune o rutină în care treci din exercițiu în exercițiu, fără scop și intensitate. Sunt oameni care fac aceeași pregătire în mod constant, folosesc aceleași echipamente, rămân la aceeași viteză pentru cardio, fără a urma o provocare pentru obținerea de rezultate. 

În schimb, antrenamentele de forță înseamnă să îți concentrezi timpul și efortul pentru a crea un mediu de instruire specific, în care să îți dorești mereu mai mult. Acest tip de antrenament ajută la îmbunătățirea aspectului fizic, crește funcționalitatea corpului, este mai dinamic și mai plăcut. Dacă nu se lucrează constant la dezvoltarea mușchilor, aceștia se vor atrofia, vor slăbi și se vor deforma. 

Exercițiile de forță pot fi făcute cu greutăți libere sau la aparate, benzi elastice sau cu greutatea corpului. Potrivit studiilor, țesutul muscular înseamnă mai mult consum de energie, iar un plus de 2 kg de structură alimentară conduce la pierderea a 0.5 kg de grăsime în fiecare lună.

În combinație cu exercițiile de forță, de 1-2 ori pe săptămână sunt indicate și antrenamentele HIIT, respectiv high intensity interval training. Acest concept inovativ accelerează metabolismul pentru a pierde țesut adipos, ajută la construcția și menținerea masei musculare. 

Cu cât intensitatea este mai mare, cu atât impactul metabolic va fi mai puternic. Antrenamentele HIIT reprezinta un element-cheie în procesul de slăbire, întrucât implică toți mușchii și consumă multă energie.

Un proces real de transformare corporală presupune obținerea celor mai bune rezultate, prin îndrumare și monitorizare constantă. Un program personalizat de antrenamente fizice și alimentație te va ajuta să slăbești și să îți cunoști propriul organism. Astfel, vei putea adopta un stil de viață sănătos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Slăbește sănătos cu ajutorul unui concept revoluționar de transformare corporală