Antena Meniu Search
x

SMURD Iași, scrisoare de susținere pentru Raed Arafat: "Această mare şi încă frumoasă familie este în pericol“"

Mai mulți angajați ai SMURD Iași au semnat o scrisoare deschisă de susținere a lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia vine în urma valului de critici pe care fondatorul Sistemul Naţional de Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Prim Ajutor Calificat le primit după publicarea înregistrării cu intervenția inițială de la clubul Colectiv.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.11.2019, 15:32

SMURD Iași, scrisoare de susținere pentru Raed Arafat
Semnatarii scrisorii consideră că Raed Arafat și SMURD au ajuns "ţinta unor atacuri punctate intenţionat în momente de criză" - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Mai mulți angajați ai SMURD Iași au semnat o scrisoare deschisă de susținere a lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia vine în urma valului de critici pe care fondatorul Sistemul Naţional de Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Prim Ajutor Calificat le primit după publicarea înregistrării cu intervenția inițială de la clubul Colectiv.

Reprezentanţii SMURD Iaşi susțin că au transmis scrisoarea către toţi colegii din ţară care lucrează în sistemul de urgenţe, anunțând totodată că vor strânge semnături în sprijinul lui Raed Arafat.

"Prin această scrisoare deschisă, dorim să afirmăm public susţinerea faţă de Sistemul Public de Urgenţă şi de Şeful DSU, Doctorul şi Omul Raed Arafat, tocmai pentru a nu ajunge în situaţia în care românii să îşi piardă încrederea în cei care zi de zi le salvează viaţa. Dacă această structură cu rol strategic, al cărei scop este salvarea de vieţi omeneşti, îşi pierde vreun element, se poate ajunge la un dezechilbru funcţional, iar siguranţa cetăţeanului român ar avea de suferit", se arată în scrisoarea semnată de angajații SMURD Iaşi.

SMURD, "ţinta unor atacuri, punctate intenţionat în momente de criză"

"Afirmaţiile din ultimele zile ne fac să reacţionăm şi să reamintim că toţi aceşti oameni fac zi de zi totul pentru ca alţii să trăiască sub o coordonare unică a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Secretarul de Stat, Dr. Raed Arafat. Există evenimente tragice (accidente, incendii) care zguduie întreaga ţară şi care uneori duc chiar la schimbări majore în plan politic. Pentru noi însă fiecare caz este unul dramatic, fiecare pacient care accesează sistemul de urgenţă are o durere, iar noi, la fel ca dr. Raed Arafat, trebuie să-i ascultăm şi să-i ajutăm necondiţionat pe toţi", mai spun semnatarii scrisorii.

"Însă proiectele nu pot fi duse la final dacă sistemul este dezasamablat, dacă cel ce îl coordonează şi, prin el, noi toţi suntem acuzaţi pe nedrept, suntem împroşcaţi cu noroi şi aruncaţi către o instabilitate instituţională şi personală. Atunci când există suspiciunea unor greşeli, organismele profesionale şi justiţia vor analiza, evalua obiectiv şi profesional şi vor lua decizii. Până atunci nu trebuie să uităm şi insistăm pe acest aspect, că SMURD a început ca o activitate de voluntariat şi a ajuns în timp una dintre cele mai performanţe structuri de acest gen la nivel european. Iniţiatorul acestui sistem de intervenţie a pornit cu o maşină, cu multă muncă şi dragoste de medicină şi de semeni, cu câţiva voluntari şi a reuşit să genereze un curent de opinie şi un sistem care este model multor ţări din Uniunea Europeană şi din lume. (...) Prin ceea ce se întâmplă acum la nivel mediatic şi declarativ din partea unor reprezentaţi ai presei şi ai statului, această mare şi încă frumoasă familie este în pericol", mai arată angajaţii SMURD Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » SMURD Iași, scrisoare de susținere pentru Raed Arafat: "Această mare şi încă frumoasă familie este în pericol“"