Antena Meniu Search
x

Spania anunță infecții cu coronavirus în 53 de școli, în primele 7 zile de cursuri, deși a impus măsuri extraordinare de protecție

Autoritățile spaniole au anunțat, după prima săptămână de școală, că s-au înregistrat infecții cu coronavirus în 53 de școli, atât la elevi, cât și la profesori.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 11.09.2020, 23:36

Infecții în multe școli din Spania
Infecții în zeci de școli spaniole, după deschiderea anului școlar - Profimedia
  • Spania a înregistrat un număr record de infectări, în ultimele 24 de ore

Deşi normele sanitare au fost aplicate cu stricteţe până acum, cazurile au apărut în aceste zile la cel puţin 53 de şcoli.

"Înainte să intre în clase, copiii îşi igienizează încăltămintea cu ajutorul unui covoraş care conţine clor şi alte substanţe care curăţă. Trec apoi pe la un dozator de gel dezinfectant şi îşi curăţă bine mâinile şi apoi intră în clasă", spune Dori Herranz, profesoară.

Autoritățile spaniole au anunțat un nou record de infectări zilnice cu coronavirus - 12.183 de cazuri în doar 24 de ore, potrivit ultimului bilanţ.

Comunităţile care au înregistrat cele mai multe cazuri sunt Madrid cu 120.000 de teste, adică 19,7% pozitive, şi Catalonia - 101.000 de teste, adică 8,4% pozitive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Spania anunță infecții cu coronavirus în 53 de școli, în primele 7 zile de cursuri, deși a impus măsuri extraordinare de protecție