Antena Meniu Search
x

15 din 16 cazuri de coronavirus sunt neidentificate, estimează autoritățile din Spania

Ministerul Sănătății din Spania estimează că 15 din 16 cazuri de coronavirus sunt neînregistrate, ceea ce ar face ca numărul infectărilor să fie cu mult mai mare față de raportarea actuală.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.04.2020, 17:54

Ministerul Sănătății din Spania: 15 din 16 cazuri de coronavirus sunt neidentificate
Cadru medical de la Spitalul Gregorio Maranon din Madrid, lângă un cort de campanie destinat pacienților cu Covid-19 - Profimedia Images

Ministerul Sănătății din Spania estimează că 15 din 16 cazuri de coronavirus sunt neînregistrate, ceea ce ar face ca numărul infectărilor să fie cu mult mai mare față de raportarea actuală.

Pentru a stabili cu o mai mare precizie răspândirea noului virus, autoritățile spaniole vor testa 30.000 de familii, în perioada următoare, măsură ce are ca scop stabilirea incidenței cazurilor de Covid-19 în afara spitalelor. 

Cei mai mulți experți sunt de acord că numărul îmbolnăvirilor este cu mult mai ridicat față de cifra de 140.510 calculată până la nivelul zilei de marți, 7 aprilie. Potrivit El Pais, unele studii sugerează că noul coronavirus ar fi putut infecta milioane de persoane.

Eșationul epidemiologic, format din 62.400 de indivizi din 30.000 de familii, va fi testat începând cu săptămâna viitoare, acțiunea urmând să se desfășoare pe parcursul a 21 de zile.

Planul de screening a fost realizat de Institutul de Sănătate Carlos III, cel care a stabilit că acest eșantion e suficient pentru a "estima cu o acuratețe de 2.5% și un nivel de încredere de 95%" numărul îmbolnăvirilor, arată sursa citată. 

În alte cuvinte, în urma testelor, cel puțin 5% din populația Spaniei va fi confirmată pozitiv, deși specialistul José Martínez Olmos, fost secretar general la Sănătate și profesor la Școala de Sănătate Publică din Andaluzia estimează că procentul va fi cu siguranță mai mare. De altfel, el a calculat că la nivel național cifra ar fi de 15% din populație infectată, în Madrid până la 40%, iar în alte zone, precum Huelva, de 4%.

Pragul minim, de 5%, ar însemna că cel puțin 2.35 de milioane de persoane au contactat noul coronavirus, un număr de 15 ori mai mare decât cel raportat în prezent.

13.798 de pacienți cu coronavirus au decedat în Spania, de la izbucnirea epidemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » 15 din 16 cazuri de coronavirus sunt neidentificate, estimează autoritățile din Spania