Antena Meniu Search
x

Spitalul din Mureş va sprijini Spitalul Neamţ cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare, injectomate şi poate prelua pacienţi

Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ va fi sprijinit de Spitalul Judeţean Mureşcu paturi ATI, ventilatoare, monitoare şi injectomate, dar şi cu disponibilitatea de a fi preluaţi pacienţi infectaţi Covid şi cu alte patologii, potrivit prefectului Mureş, Mara Togănel.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.11.2020, 14:39

Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ
Spitalul din judeţul Mureş va sprijini Spitalul Neamţ cu paturi ATI - Profimedia
  • 10 pacienți au murit, iar un medic are arsuri grave pe suprafața corpului
  • Tragedia de la Piatra Neamţ a făcut înconjurul presei internaţionale

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a convocat o şedinţă la care au participat managerii spitalelor din municipiul Târgu Mureş, precum şi conducerile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş şi Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mureş.

În urma şedinţei a fost luată decizia ca SJU Neamţ să primească sprijin de la Mureş cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare şi injectomate. De asemenea, spitalele din judeţul Mureş pot prelua de la Piatra Neamţ pacienţi COVID, dar şi non-COVID, cu alte patologii, potrivit news.ro.

„Am transmis prefectului judeţului Neamţ sprijinul nostru. În măsura în care ne va fi solicitat ajutorul, suntem pregătiţi să acţionăm de îndată, cu aparatură medicală, personal de specialitate şi asistenţă în tratamentul pacienţilor”, a declarat Mara Togănel.

De asemenea, prefectul judeţului Mureş transmite condoleanţe familiilor greu încercate şi este alături de personalul medical afectat în urma tragediei. 

10 persoane au murit, după ce un incendiu masiv a izbucnit la secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde erau internaţi pacienţi bolnavi în stare gravă de coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Spitalul din Mureş va sprijini Spitalul Neamţ cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare, injectomate şi poate prelua pacienţi