Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, despre construcția noilor spitale: "Spitalul Regional Iaşi este cel mai avansat, în faza de proiect"

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că dintre cele trei spitale care urmează să se construiască în România, Spitalul Regional Iaşi ar fi cel mai avansat, adică în stadiul de proiect.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.09.2020, 10:34

- Hepta
  • Cea mai avansată construcție, abia în stadiul de proiect
  • Ministrul Tătaru este foarte optimist
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19

"Spitalul Regional Iaşi este cel mai avansat în acest moment, ne aflăm la faza de  proiect şi verificator de proiecte. Sperăm ca paşii să se desfăşoare într-un ritm alert. Voi urmări ca acest parcurs să fie cât mai scurt şi să avem operaţionalizarea spitalului cât mai repede, să nu aşteptăm acel termen care este dat în contractul cu BEI sau în contractul pe care-l avem pentru cele 3 spitale judeţene", a spus ministrul Sănătăţii.

Spitalul Regional Iaşi va avea 850 de paturi

Potrivit proiectului, spitalul va avea două etaje în subteran, şapte etaje supraterane, va avea un corp orizontal în care vom avea strucuri de investigare, diagnostic, tratament şi trei corpuri perpendiculare care vor asigura structura unităţii medicale, cu paturi. În structura Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi avem 850 de paturi, plus  60 de paturi pentru UPU şi 45 de paturi pentru internarea de zi. În aceeaşi locaţie se vor regăsi 17 cabinete pentru Ambulatoriu, 19 săli de operaţie, a spus ministrul.

Potrivit ministrului Sănătăţii, spitalul va deservi populaţia aferentă regiunii Moldova, investiţia depăşind 500 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru, despre construcția noilor spitale: "Spitalul Regional Iaşi este cel mai avansat, în faza de proiect"