Antena Meniu Search
x

Statele Unite: Democrații vor să deblocheze administrația, Trump cere bani pentru zid

Noua majoritate democrată din Camera Reprezentanților a aprobat un pachet legislativ pentru deblocarea activităţii guvernului, însă a refuzat să ofere cele cinci miliarde de dolari cerute de Donald Trump, pentru construirea zidului de la granița cu Mexic.

Donald Trump
Donald Trump a cerut cinci miliarde de dolari pentru construirea zidului, sumă refuzată de democraţi - AdMedia via Hepta

Noua majoritate democrată din Camera Reprezentanților a aprobat un pachet legislativ pentru deblocarea activităţii guvernului, însă a refuzat să ofere cele cinci miliarde de dolari cerute de Donald Trump, pentru construirea zidului de la granița cu Mexic. Un vot de veto al președintelui american ar putea prelungi situația dificilă în care se află administrația federală.

Camera Reprezentanţilor a votat, joi, pentru a aproba un proiect de lege temporar privind cheltuielile pentru Departamentul de Securitate Naţională, nealocând fonduri pentru zidul lui Trump. Proiectul a trecut cu 239 de voturi pro şi 192 împotriva, cinci republicani alăturându-se democraţilor la vot.

Trump a cerut cinci miliarde de dolari, sumă refuzată de democraţi.

Liderii din Congres, de la ambele partide, sunt aşteptaţi să se întâlnească cu Trump la Casa Albă, vineri dimineaţa, însă rămâne de văzut ce progres va fi făcut. Vicepreşedintele Mike Pence a declarat joi că „dacă nu există zid, nu va fi niciun acord” pentru a înceta blocarea guvernului.

Niciun acord fără banii pentru zid

Deşi el s-a arătat deschis la negocieri, zidul reprezintă un element cheie: „Suntem aici să ajungem la un acord, dar este un acord care va aduce câştiguri reale. Nu vom avea niciun acord fără zid”, a declarat el.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au subliniat că planul lor de a redeschide guvernul nu va aduce finanţări pentru zid.

Mai devreme, noul preşedinte al Camerei, Nancy Pelosi, a criticat zidul lui Trump numindu-l „o pierdere de bani” şi ca fiind ceva „imoral” în timpul unei conferinţe de presă.

Blocarea parţială a guvernului a ajuns în cea de-a 13-a zi joi, când a avut loc ceremonia de învestire pentru noua majoritate democrată.

„Încercăm să deschidem guvernul. Dar nu vom face un zid. Are cineva vreo îndoială? Nu vom face un zid”,  a afirmat Pelosi joi.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Statele Unite: Democrații vor să deblocheze administrația, Trump cere bani pentru zid