Antena Meniu Search
x

Ștefan Mandachi, despre răzmerița de la Ditrău: "Îi angajez eu ca brutari în orice restaurant de-al meu"

Afaceristul sucevean Ștefan Mandachi, cunoscut după ce a construit "primul metru de autostradă" din Moldova, s-a oferit să-i angajeze pe cei doi muncitori din Sri Lanka ce au dat naștere la o adevărată răzmeriță în Ditrău.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.02.2020, 17:31

Ștefan Mandachi, despre răzmerița de la Ditrău
"Eu dacă eram în locul patronului de la Ditrău nu aș fi renunțat la cei doi străini pentru nimic în lume", a scris Mandachi pe pagina oficială de Facebook - Observator / Ștefan Mandachi via Facebook

Afaceristul sucevean Ștefan Mandachi, cunoscut după ce a construit primul metru de autostradă din Moldova, s-a oferit să-i angajeze pe cei doi muncitori din Sri Lanka ce au dat naștere la o adevărată răzmeriță în Ditrău.

După revolta localnicilor din comuna harghiteană, cei doi brutari au fost mutați într-o altă localitate și se află în prezent sub supravegherea Poliției Locale.

"Eu dacă eram în locul patronului de la Ditrău nu aș fi renunțat la cei doi străini pentru nimic în lume. A fost laș, deși cine știe ce nebuni l-au presat... Știa cu ce probleme ne confruntăm noi antreprenorii, dar a tăcut. Eu preferam să închid restaurantul, să vând afacerea, să fac revoluție, dar n-aș fi renuțat la cei doi brutari. Nu pentru că sunt eu bun la inimă, ci ca o formă de protest împotriva Statului care a alungat toți românii peste granițe. I-a hăituit și pe angajați și pe patroni, până a rămas țărișoara golită", a scris Ștefan Mandachi pe Facebook.

"Ei să pună degetul pe hartă, avem locații în toată țara"

"Îi angajez eu ca brutari în orice restaurant de-al meu, cu riscul să pierd clienții sau să provoc răscoale. Ei să pună degetul pe hartă, avem locații în toată țara, îi pun șef de producție la panificație și postez poze cu mine și cu ei în locație. Cât despre cei 300 de inși care țipă înverșunați... mă șochează, Doamne ferește, Doamne păzește, nu mi-am imaginat că mai pot vedea astfel de scene în 2020! Sper să pot să mă abțin, deși nu cred...", a mai scris afaceristul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"P.S. O să deschid cât de curând o franciză în Sfântu Gheorghe. Vor fi străini acolo, s-a priceput? Deși nu erau planificați! Asta ca să știe nebunii cu gândire feudală și să ne evite. Am voie să respect legea în țara mea, nu?", a conchis Mandachi.

Localnicii care i-au găzduit pe muncitorii din Sri Lanka, ameninţaţi că li se va da foc la casă

Scandalul din Ditrău este departe de a se fi încheiat. Angajarea a doi migranţi la o brutărie din comună a provocat un val de indignare printre localnici, iar proprietarii casei în care au fost cazaţi iniţial cei doi migranţi ar fi primit ameninţări telefonice că li se va da foc la case, dacă îi mai găzduiesc pe cei doi migranţi. 

Cazaţi iniţial la Ditrău, județul Harghita, cei doi muncitori au fost mutaţi în Lăzarea, o comună învecinată, unde ar fi avut din nou parte de amenințări. Ulterior, bărbații au fost mutaţi iar, la Gheorghieni, unde locuiesc în prezent, fiind păziţi de Poliţia Locală.

Patronii brutăriei şi-au cerut scuze că nu au informat localnicii că vor angaja imigranţi la brutărie, dar au precizat că cei doi angajaţi nu pleacă nicăieri din fabrică, fiind doar repartizați la alte sarcini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ștefan Mandachi, despre răzmerița de la Ditrău: "Îi angajez eu ca brutari în orice restaurant de-al meu"