Antena Meniu Search
x

Stilul shabby chic  - preferință de top a specialiștilor în designul interior

Nimeni nu își renovează locuința o dată pe an, însă, dacă va doriți să aveți o locuința în pas cu modă și în anul 2018, ar trebui să fiți la curent cu ultimele tendințele anunțate de către cei mai experimentați designeri în materie de amenajări interioare.

- artamobilei.ro

Nimeni nu își renovează locuința o dată pe an, însă, dacă va doriți să aveți o locuința în pas cu modă și în anul 2018, ar trebui să fiți la curent cu ultimele tendințele anunțate de către cei mai experimentați designeri în materie de amenajări interioare, încât să puteți aduce modificări inspirate în decorul actual.

Iată care sunt tendințele în amenajări în anul 2018:

Culori intense de accent

Baza de decor trebuie să rămână una neutră, să fie compusă din nuanțe de crem, bej pastel sau gri, însă designerii recomandă folosirea culorilor intense pentru a accentua anumite locuri. Anul 2018 stă sub semnul lavandei, iar culoarea anului este ultravioletul, o culoare care nu poate trece neobservată în combinație cu nuanțele neutre, pastelate și șterse. Totuși, în cazul în care va doriți să asociați cu alte culori, designerii recomandă galbenul muștar sau auriul.

Stilul shabby chic este stilul anului 2018. Acest stil rustic englezesc mai poartă și denumirea de cottage style deoarece este caracteristic caselor și cabanelor de vacanță ale englezilor, din zonele rurale. Acest stil a apărut că urmare a reciclării obiectelor vechi, în anii ’80 când au apărut piesele de mobilier foarte colorate și strălucitoare, în timp ce englezii au început să își mobileze casele cu piese vechi, desperecheate sau chiar defecte.

Stilul shabby chic este originar din Marea Britanie și transmite sentimentul și atmosfera caselor mari în care mobilierul vechi, vopsit, alături de culori și texturi calme creează senzația de căldură și confort. Numele stilului spune totul despre această tendința: shabby (ponosit) și chic. Este un stil foarte popular și nu necesită un buget mare, ba dimpotrivă, cât mai multă creativitate.

Acest stil este unul  de top în aprecierea iubitorilor de design interior deoarece nu necesită o investiție foarte mare, ci foarte multă creativitate. În acest caz sunt căutate imperfecțiunile pieselor de mobilier, dar și frumusețea naturală, fiind unul dintre cele mai populare curente în amenajarea interioară, un stil care combină inovația cu elementele vintage.

Amenajarea livingului în stil shabby chic

Albul este omniprezent chiar și în cazul stilului shabby chic deoarece nu doar că da o notă de luminozitate spațiului, ci permite folosirea oricăror combinații cromatice, începând de la roz pastel și până la albastru deschis, turcoaz sau verde pal.

Mobilierul alb cu note vintage oferă intimitate livingului, iar albul de tip ceruse este cel mai întâlnit în cazul amenajărilor shabby chic, finisajul fiind folosit  des amenajările baltul comodelot, vitrinelor, bufetelor și chiar și în cazul scaunelor. Efectul se obține prin perierea lemnului și aplicarea unui strat de oxid, aspectul fiind unul “prăfuit” al pieselor de mobila living.

Shabby chic este cunoscut că un stil feminin, boem, iar decorațiunile folosite trebuie să sublinieaze acest aspect. În cazul livingului, sunt recomandate pernele de scaun cu margini dantelate, tablouri ovale cu ornamente aurii, ceasuri de perete cu motive florale și candelabre cu cristale.

În ceea ce privește materialele folosite în obținerea decorului shabby chic, acestea sunt lemnul, bumbacul, inul în cazul pernelor decorative și a lenjeriilor de pat, metalul în cutiile de depozitare sau cuiere. Se recomandă ca vopseaua lemnului să fie scorojită, iar metalul poate avea uneori urme de rugină. În ceea ce privește dantela, această trebuie să aibă o textura delicată si să însoțească bumbacul în compoziția perdelelor sau a fetelor de masă.

Specialiștii Arta mobilei avertizează asupra faptului că mobilierul pentru living nu trebuie să aibă un aspect colectiv, ci trebuie să ofere senzația de relaxare si bun gust. De asemenea, ei consideră că living room-ul este camera cea mai reprezentativă a apartamentului sau a casei, invintandu-va să parcurgeți galeria de produse de mobilier pentru living.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Stilul shabby chic  - preferință de top a specialiștilor în designul interior