Antena Meniu Search
x

Un student din Wuhan a povestit cum este să te îmbolnăvești de coronavirus: "Tușeam de am crezut că mor"

Un supraviețuitor al coronavirusului care a ucis peste 1.500 de oameni și a infectat alți 64.000 a povestit suferința prin care a trecut atunci când a fost diagnosticat cu tulpina misterioasă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.02.2020, 12:01

Un student din Wuhan a povestit cum este să te îmbolnăvești de coronavirus
Tânărul din Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus, a fost la un pas de colaps - Profimedia Images

Un supraviețuitor al coronavirusului care a ucis peste 1.500 de oameni și a infectat alți 64.000 a povestit suferința prin care a trecut atunci când a fost diagnosticat cu tulpina misterioasă.

Studentul din Wuhan, în vârstă de 21 de ani, care a refuzat să își decline identitatea, a observat primele simptome pe data de 21 ianuarie. Devenise dintr-o dată atât de slăbit, încât nici nu mai putea să termine de mâncat.

Episoadele febrile pe care le resimțea și starea generală de rău l-au făcut să se prezinte la spitalul Tongji pentru un diagnostic, acolo unde a dat peste o cameră de așteptare în care erau zeci de alți suspecți de coronavirus.

După mai multe ore de așteptare, tânărul a decis să meargă la alt spital pentru a obține un tratament, înainte de a se închide în casă.

Primele patru zile de izolare au fost teribile. "Aveam febră mare și dureri care îmi torturau fiecare parte din trup", a povestit el, pentru Bloomberg.

"Tușeam de am crezut că mor"

După ce starea de sănătate i s-a agravat, studentul s-a prezentat din nou la spitalul Tongji pentru un consult, moment în care medicii i-au spus că, cel mai probabil, a fost infectat cu coronavirus și infecția s-a extins la plămâni.

Cu toate acestea, specialiștii au refuzat să confirme diagnosticul de coronavirus deoarece aveau puține kit-uri disponibile, iar alți pacienți erau într-o stare mult mai gravă.

Trimis din nou acasă, tânărul a ajuns la un pas de colaps. Starea i s-a înrăutățit brusc, temperatura i-a crescut rapid la 39 de grade Celsius și simțea că "bate la ușa iadului".

Ajuns într-un punct critic, spitalul l-a internat în cele din urmă și a început să îi administreze antivirale care să-i reducă temperatura. Din fericire, sistemul imunitar a răspuns tratamentului, iar simptomele au început ușor să se amelioreze.

Pe 7 februarie, tânărul a fost mutat la un hotel transformat în spital și ținut sub carantină, cu poliția la ușă. Abia pe 12 februarie a fost lăsat să plece acasă, după ce testele au arătat că nu mai prezenta semne de infecție.

Bilanț negru al coronavirusului - peste 1.500 de morţi, 67.000 de persoane infectate

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a trecut de 1.500, iar cel al bolnavilor se apropie de 67.000, potrivit celui mai nou bilanţ.

Epidemia a ajuns şi în Africa, ceea ce sporeşte îngrijorarea experţilor din cauza deficienţelor din sistemele de sănătate ale multor ţări de pe continent.

Un alt motiv de alarmă este propagarea virusului în rândul personalului medical din China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un student din Wuhan a povestit cum este să te îmbolnăvești de coronavirus: "Tușeam de am crezut că mor"