Antena Meniu Search
x

Studiu: Copiii infectați cu coronavirus pot avea simptome neurologice, în absența celor respiratorii

Copiii infectați cu coronavirus pot prezenta simptome neurologice în locul simptomelor respiratorii, care apar în mod normal la pacienții cu COVID-19, potrivit unui nou studiu publicat în JAMA Neurology.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.07.2020, 12:11

Copiii infectați cu coronavirus pot avea simptome neurologice, în locul celor respiratorii
Copiii infectați cu coronavirus pot avea simptome neurologice, în locul celor respiratorii - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Copiii cu COVID-19 pot prezenta simptome neurologice care implică atât sistemul nervos central cât și cel periferic.
  • Studiul confirmă faptul că cei mici pot fi transmițători ai noului coronavirus chiar dacă nu prezintă niciun simptom.

Cercetătorii au cerut ca medicii să aibă în vedere o eventuală infecție cu COVID-19 la pacienții copii care ajung la spital cu semne de encefalopatie - leziuni sau boli la nivelul creierului, dureri de cap, ori sindromul cerebelos - care se manifestă prin incapacitatea de coordonare a echilibrului, mersului, mișcărilor corpului și extremităților și mișcărilor oculare.

Acest lucru se datorează faptului că simptomele respiratorii sunt mai puțin frecvente la copii sau pot fi ușoare și ratate, au sugerat autorii studiului, potrivit The Independent.

De asemenea, datele confirmă faptul că cei mici pot fi transmițători ai noului coronavirus chiar dacă nu prezintă niciun simptom.

Medicii au identificat anterior legături ale noului coronavirus cu o afecțiune care apare doar la copii și care poartă numele de sindromul multisistematic inflamator pediatric.

Boala a fost identificată pentru prima dată în aprilie și semăna cu boala Kawasaki, o afecțiune inflamatorie care determină inflamarea vaselor de sânge .

„Copiii cu Covid-19 pot prezenta simptome neurologice care implică atât sistemul nervos central cât și cel periferic, precum și modificări splenice pe imagistică, în absența simptomelor respiratorii”, este concluzia studiului care a avut în vedere pacienți cu vârste sub 18 ani, infectați cu COVID-19 și internați la Spitalul Great Ormond Street din Londra, între 1 martie și 8 mai.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Studiu: Copiii infectați cu coronavirus pot avea simptome neurologice, în absența celor respiratorii