Antena Meniu Search
x

UPDATE! SUA: Atacatorul din Virginia a fost declarat mort

Bărbatul care a deschis focul asupra a doi jurnaliști de televiziune miercuri în statul american Virginia și i-a ucis a fost declarat mort la spital, a anunțat Washington Post citând poliția

Bărbatul care a deschis focul asupra a doi jurnaliști de televiziune miercuri în statul american Virginia și i-a ucis a fost declarat mort la spital, a anunțat Washington Post citând poliția

UPDATE 21:45 Suspectul, Vester Flanagan, 41 de ani, s-a împușcat și s-a rănit în timp ce era urmărit de poliție după ce i-a ucis pe cei doi jurnaliști de la postul local WDBJ7 afiliat la CBS, la Roanoke în Virginia (sud-estul SUA).

__________________________________-

Inițial, postul local WDBJ7, unde erau angajați cei doi jurnaliști, și alte media au anunțat că suspectul a murit, revenind apoi cu precizarea că bărbatul este grav rănit.

Suspectul a fost identificat drept Vester Flanagan, 41 de ani, iar, potrivit autorităților, ar fi vorba despre un fost reporter al postului WDBJ7, concediat în urmă cu doi ani.

Atacatorul a fugit cu o mașină, dar a fost oprit de poliție după o urmărire pe autostrada 66 și s-a împușcat, au declarat oficiali pentru CNN.

După uciderea celor doi jurnaliști, cineva a postat pe un cont de Twitter și unul de Facebook imagini video ce păreau filmate chiar de atacator. Una din înregistrări arăta clar o armă în timp ce persoana care filma se apropia de reporteră.

ABC News a relatat că a primit un fax de 23 de pagini conținând un manifest de la cineva semnat Bryce Williams, document ce a fost predat anchetatorilor.

Bryce Williams este numele folosit de Flanagan ca reporter pentru WDBJ, a precizat compania. Tot acesta este și numele pe care erau deschise conturile de Twitter și Facebook pe care au fost postate imaginile de la locul atacului, și care au fost închise la scurt timp.

Jurnaliștii filmau un interviu pentru emisiunea matinală a WDBJ7, afiliat CBS, în Roanoke, Virginia, la Bridgewater Plaza, un loc de recreere la Smith Mountain Lake, aflat la 190 de kilometri de capitala Richmond. În imaginile filmate de cameraman înainte de a fi ucis, se aud mai întâi câteva focuri de armă, după care camera cade la pământ și filmează picioarele atacatorului. În afara cadrului se aude apoi cum reporterița strigă înainte de a fi împușcată.

Reportera Alison Parker, de 24 de ani, și cameramanul Adam Ward, de 27 de ani, au murit, a anunțat WDBJ7.

Femeia care era intervievată, Vicki Gardner, director executiv al camerei de comerț regionale, a fost grav rănită.

CITEŞTE ŞI Imagini şocante! Jurnaliști împușcați mortal în timp ce transmiteau în direct!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » UPDATE! SUA: Atacatorul din Virginia a fost declarat mort