Antena Meniu Search
x

Dată exemplu de unii, Suedia s-a răzgândit și spune că abordarea împotriva coronavirus a fost greșită

Mai țineți minte îndemnurile celor sătui de restricțiile din România pentru a adopta o abordare mai relaxată precum cea a suedezilor? Iată că suedezii s-au răzgândit și spun că mai multă precauție ar fi fost necesară.

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 13:11

Dată exemplu de unii, Suedia s-a răzgândit și spune că abordarea împotriva coronavirus a fost greșită
Suedezii au avut o abordare relaxată în lupta cu coronavirus
  • În Suedia au fost înregistrate până la această oră 38.589, din care 4.468 de persoane au murit
  • Suedia are cea mai mare rată de mortalitate din lume raportată la numărul de locuitori

Epidemiologul șef al Suediei, care a condus lupta controversată împotriva coronavirusului, a recunoscut că mai multe restricții cu privire la deplasările și adunările cetățenilor ar fi ajutat ca numărul morților să nu fie așa de ridicat.

Într-un interviu pentru postul local de radio Sveriges, Andre Tegnell a fost de acord că prea multe persoane au murit în Suedia. 

Țara scandinavă are acum cea mai mare rată de mortalitate din lume raportată la numărul de locuitori, de patru ori mai ridicată decât țările vecine nordice, informează The Independent. 

Citește și:

Tactica suedeză

Guvernul suedez a decis să ignore sfatul numeroșilor experți în sănătate de a institui distanțarea socială și a lăsat lucrurile să decurgă de la sine în timpul pandemiei. Școlile, restaurantele, cafenelele și magazinele au rămas deschise, iar adunările de până la 50 de persoane au fost permise în continuare. 

Oficialii s-au bazat pe distanțarea socială voluntară a cetățenilor și decizia fiecăruia de a lucra de acasă, punând responsabilitatea limitării răspândirii COVID-19 strict pe umărul populației. 

Dar Tegnell a declarat miercuri că „dacă am întâlni o boală similară, având în vedere ce știm astăzi, cred că am folosi o cale de mijloc între ceea ce a făcut Suedia și ceea ce a făcut restul lumii”

Anterior acestei declarații, Tegnell apărase abordarea Suediei și a criticat blocajele impuse de alte țări europene, spunând că închiderea granițelor este „ridicolă” și „contraproductivă”.

Întrebat dacă este mulțumit de strategia aleasă, Tegnell a spus că „este evident că putem îmbunătăți ce am făcut în Seudia. Ar fi bine să știm exact ce să închidem pentru a preveni mai bine răspândirea virusului”.

Citește și:

În Suedia au fost înregistrate până la această oră 38.589, din care 4.468 de persoane au murit. Aproximativ 90% dintre persoanele care au murit aveau vârsta peste 70 de ani și locuiau în azilele de bătrâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Dată exemplu de unii, Suedia s-a răzgândit și spune că abordarea împotriva coronavirus a fost greșită