Antena Meniu Search
x

Summitul dintre Trump şi Kim Jong-un, în pericol? Nord-coreenii sunt furioși că 100 de avioane de luptă participă la un exercițiu militar SUA-Coreea de Sud

Phenianul a anunțat, marți, că renunță la o reuniune la nivel înalt cu Guvernul sud-coreean care ar fi trebuit să aibă loc miercuri, și a averizat cu privire la organizarea summitului dintre Trump şi Kim Jong-un.

Phenianul a anunțat, marți, că renunță la o reuniune la nivel înalt cu Guvernul sud-coreean, care ar fi trebuit să aibă loc miercuri, și a avertizat cu privire la organizarea summitului dintre Trump şi Kim Jong-un.

Coreea de Nord a lansat acest avertisment, deoarece oficialii de la Phenian sunt furioși din cauza unui exercițiu militar de amploare organizat de Statele Unite şi Coreea de Sud.

Peste 100 de avioane de luptă, inclusiv un număr nespecificat de bombardiere B-52 şi avioane F-15K, participă la exerciţiul Max Thunder, care a început vineri.

Agenţia oficială KCNA susţine că exerciţiul militar Max Thunder reprezintă o "provocare".

Oficialii americani şi sud-coreeni insistă că acest exerciţiu este pur defensiv şi este organizat în baza unui acord mutual semnat în anul 1953.

Phenianul a avertizat cu privire la soarta summitului istoric dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un, care este programat pe data de 12 iunie.

Întâlnirea dintre cei doi ar urma să aibă loc în Singapore.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Summitul dintre Trump şi Kim Jong-un, în pericol? Nord-coreenii sunt furioși că 100 de avioane de luptă participă la un exercițiu militar SUA-Coreea de Sud