Antena Meniu Search
x

O tânără de 24 de ani, cu un picior amputat, a devenit model internaţional: "Am mai multă încredere în mine acum"

O tânără care şi-a pierdut piciorul în urma unei forme rare de cancer a devenit model internaţional şi spune că este mai încrezătoare ca nicioată”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.10.2020, 14:35

Bernadette Hagans
Bernadette a început să simtă o durere în picior în 2017 şi i se părea din ce în ce mai dificil să urce scările - Instagram/Bernadette Hagans
  • Bernadette a început să simtă o durere în picior în 2017.
  • Nu putea nici măcar să doarmă.

Bernadette Hagans, în vârstă de 24 de ani, din West Belfast, a fost diagnosticată cu sarcom sinovial în august 2018. Atunci a aflat că singura ei şansă de a supravieţui şi de a scăpa de boală este amputarea piciorului drept de la genunchi. Avea atunci doar 22 de ani.

Destinul avea însă planuri mari pentru Bernadette, iar tânăra nu avea de gând să lase boala să îi distrugă viitorul. A renunţat la picior şi a petrecut ceva timp recuperându-se, apoi a contactat o agenţie de modele cu speranţa că îşi va putea îndeplini visul, chiar dacă avea să poarte o proteză în locul piciorului.

Două săptămâni mai târziu veştile bune au apărut. Bernadette a semnat cu două firme uriaşe, iar de atunci este model pentru mărci britanice de încălţăminte şi accesorii de lux.

Tânăra a povestit, potrivit Daily Mail, despre întreaga experienţă, spunând că nu a fost deloc speiriată de gândul că avea să îşi amputeze piciorul. Ba mai mult, se simte ca şi când „şi-a găsit în cele din urmă vocea”, după ce a renunţat la membrul ei drept.

„În ultimul an m-am simțit mai mult ca bine decât înainte şi am avut mai multă încrede în mine”, a spus ea. „Eram timidă. Acum mă simt mai încrezătoare decât atunci când aveam două picioare.”

Bernadette a început să simtă o durere în picior în 2017 şi i se părea din ce în ce mai dificil să urce scările până la ultimul etaj al blocului în care locuia.

Cu timpul durerea a devenit din ce în ce mai insuportabilă încât nu putea nici măcar să se odihnească. A mers la medic şi a aflat iniţial că problemele ei nu sunt deloc îngrijorătoare. Zilele au trecut, iar durerile deveneau din ce în ce mai mari, motiv pentru care Bernadette a căutat tot mai mult să primească un diagnostic concret.

Tânăra lucra în acea perioadă la o casă de pariuri sportive din oraş câte 12 ore pe zi. Îşi făcuse mai mutle analize şi un RMN, dar nu le-a spus părinţilor că aşteaptă vestea. În sufletul ei se temea de adevărul sumbru.

În august 2018, modelului i s-a spus că are sarcom sinovial, un cancer care se dezvoltă în celulele din jurul articulațiilor și tendoanelor și i s-a dat vestea că piciorul ei va trebui amputat.

După ce le-a dat părinților ei vestea, Bernadette a acceptat operația și a stat în spital timp de 10 zile înainte de a pleca acasă. În următoarele 3 luni a trecut printr-o perioadă de recuperare pentru a învăţa să meargă din nou.

Cariera de model a tinerei a început după ce a observat o imagine a unui model cu sindrom Down și a lăsat un comentariu, la care a răspuns o agenţie de modele.

De atunci și-a început parteneriatul şi astfel cariera de model și a devenit ambasador pentru organizația caritabilă CLIC Sargent, precum și strângerilor de fonduri pentru Organizaţia care luptă împotriva cancerului la copii şi Fundaţia Voom.

„Mi-am pierdut piciorul, dar mi-am găsit vocea”, a spus ea, „știu că oamenii cred că este neobișnuit că nu m-am simțit speriată, dar nu am avut niciu sentiment de teamă. M-am simțit foarte calmă. Întotdeauna am fost glumeață.

Bernadette împărtășește acum videoclipuri despre experienţa ei pe TikTok, unde a strâns peste 73 de mii de urmăritori şi milioane de aprecieri şi îi îndeamnă pe fanii săi să aibă încredere în ei şi curajul de a trece cu un zâmbet peste orice moment dificil, care a rputea părea fără scăpare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O tânără de 24 de ani, cu un picior amputat, a devenit model internaţional: "Am mai multă încredere în mine acum"