Antena Meniu Search
x

Emoţiile unui tată care şi-a îngropat fetele răpuse de droguri

Edward McKay, un bărbat din Belfast, Irlanda de Nord, şi-a îngropat două dintre cele trei fiice la un interval de trei săptămâni din cauza dependeţei de droguri a tinerelor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.05.2019, 17:32

Fetele erau dependente de droguri de 14 ani
Geraldine (stânga) şi Bridget (dreapta) au murit din cauza consumului de droguri - Daily Mail

Edward McKay, un bărbat din Belfast, Irlanda de Nord, şi-a îngropat două dintre cele trei fiice la un interval de trei săptămâni din cauza dependeţei de droguri a tinerelor.

Geraldine, 30 de ani, a murit pe 11 aprilie, iar Bridget, 27 de ani, a murit pe 4 mai. Deşi încă nu s-a stabilit cauza exactă a deceselor, cele două tinere erau cunoscute drept dependente de droguri, fiind consumatoare constante de heroină.

Fetele îngropate au început să consume droguri în urmă cu 14 ani

Şi deşi a trecut prin momente cumplite, Edward McKay a găsit puterea să povestească pentru Belfast Live tot de a păţit din momentul în care fetele au devenit dependente de droguri.

Pe acelaşi subiect

În urmă cu 14 ani, Geraldine şi Bridget au devenit dependente de droguri din cauza şocului suferit de decesul mamei lor. Bridget a început cu Tramadol, analgezic din clasa opioidelor, în timp ce Geraldine consuma cam orice pastilă îi pica în mână.

Încet, dar sigur, cele două fete au ajuns la heroină, iar tatăl lor s-a luptat din răsputeri să le scape de viciu, dar nu a reuşit.

Edward se plânge că "noi, ca societate, am ajuns atât de jos încât nimeni nu mai ajută pe nimeni chiar dacă vezi persoana respectivă că este acolo şi se roagă de tine în genunchi".

Tatăl a rămas cu o singură fată din cele trei avute

Mai departe, tatăl fetelor povesteşte practic cu lacrimi în ochi: "Am încercat tot ce a ţinut de mine să le salvez. Am mers cu Bridget să o internez într-un centru şi nu mi-au dat voie. Au zis că ori nu este din zona lor, ori au considerat că nu este suficient de afectată, ori, ce m-a durut cel mai tare, mi-au zis că o pot programa abia peste şase luni. Ştiam că nu mai putem aştepta atât. Atunci a fost momentul în care Bridget a încercat să-şi pună capăt zilelor. Refuzată de toţi, deşi o vedeau cum le cere ajutorul în genunchi, a sărit printr-un geam de la etajul 3 şi s-a rănit grav. Nici măcar aşa nu au primit-o, spunând că a devenit prea periculoasă. Atunci am decis să încerc să o ţin cu forţa în casă, împotriva voinţei ei, fiind convins că nimeni din exterior nu o mai poate ajuta. Am crezut că poate astfel scapă de dorinţa de a consuma heroină".

Însă moartea prematură a lui Geraldine a afectat-o şi mai mult pe Bridget, care a început să consume şi mai multe droguri.

Kelly Crumley, sora mai mică a celor două, spune că "trebuie să ajutăm oamenii înainte ca o asemenea dramă să lovească şi o altă familie".

În final, tatăl fetelor spune că "am decis să ne spunem povestea pentru ca oamenii să se trezească şi să asculte". De altfel, Edward McKay a început mai multe demersuri pentru a atrage atenţia autorităţilor în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă dependenţa oamenilor de substanţe interzise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Emoţiile unui tată care şi-a îngropat fetele răpuse de droguri