Antena Meniu Search
x

Tătaru, despre un lockdown în România, după alegerile parlamentare: "Nu cred, putem gestiona, dar nu singuri"

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a precizat că autorităţile pot gestiona situaţia, chiar dacă vor fi şi 10.000 de noi infectări pe zi. Însă, dacă sistemul medical va fi pus în pericol din cauza numărului mare de infectări, atunci s-ar putea lua măsuri suplimentare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.11.2020, 13:19

Posibilitatea unui lockdown în România, explicată de ministrul Sănătăţii - Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi via Hepta
  • Măsuri suplimentare, doar dacă sistemul medical va fi colmatat din cauza numărului mare de infectări
  • Tătaru crede că autorităţile se descurcă în situaţia existentă

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: "Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce, prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate"

Ministrul a precizat că, în cazul în care sistemul medical se va colmata, din cauza numărului mare de infectări, atunci probabil că se vor lua măsuri suplimentare.

Tătaru: "Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical. Atunci va fi diferit", a răspuns Tătaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Tătaru, despre un lockdown în România, după alegerile parlamentare: "Nu cred, putem gestiona, dar nu singuri"