Antena Meniu Search
x

Teamă de o nouă epidemie, după ce 187 de persoane au murit de o boală ciudată, în Nigeria. OMS investighează

Liderii și oficialii din domeniul sănătății au cerut ministerului Sănătății din Nigeria să investigheze o boală ciudată, care a dus la decesul a cel puţin 187 de persoane, în ultimele două săptămâni. 

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.11.2020, 10:31

OMS şi ministerul Sănătăţii din Nigeria investighează o boală ciudată, care a făcut 187 de morţi în Nigeria - Profimedia Images / Imagini de arhivă
  • Aproape 200 de persoane au murit în două săptămâni de o boală neclasificată
  • OMS investighează situaţia din Nigeria

Comunitățile din statele Kogi, Benue, Enugu și Delta trăiesc acum cu frica de infecția neclasificată, care prezintă simptome precum cefalee, febră, dureri abdominale, slăbiciune generală a corpului și pierderea poftei de mâncare.

Ministerul Federal al Sănătății, împreună cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) investighează boala, informează The EastAfrican.

O moțiune privind importanța publică urgentă, ridicată de Anthony Ujah (un reprezentant pentru Olamaboro) cu privire la boala ciudată a fost adoptată în unanimitate.

Parlamentarul a spus că încercările de a trata boala în spital sau cu plante locale nu au avut succes.

"Ministerul Sănătății a fost sesizat și investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru a descoperi cauza deceselor", a declarat un oficial pentru The Nation.

"Am colectat probe de la persoanele afectate și căutăm posibile cazuri de febră Lassa, holeră, febră galbenă și meningită. Testele pentru coronavirus vor începe în mod egal și în comunitățile afectate"

Dr. Mordi Ononye, ​​comisar pentru sănătate, i-a sfătuit pe locuitori să fie liniștiți, în timp ce guvernul lucrează la dezlegarea misterioasei boli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Teamă de o nouă epidemie, după ce 187 de persoane au murit de o boală ciudată, în Nigeria. OMS investighează