Antena Meniu Search
x

Teroarea ISIS, povestită de un islamist german. “Jihadiştii sunt interesaţi în special de persoanele care au avut legături cu crima organizată”

Într-in interviu acordat publicatiei americane The New York Times, un deţinut german, Harry Sarfo, care a fost membru ISIS, a dezvăluit detalii şocante despre teroarea ISIS.

Într-in interviu acordat publicatiei americane The New York Times, un deţinut german, Harry Sarfo, care a fost membru ISIS, a dezvăluit detalii şocante despre teroarea ISIS.

Anul trecut, Harry Sarfo a fugit din oraşul său natal, Bremen, pentru a se alătura Statului Islamic în Siria.

La sosire, el a fost dus într-un campus unde se aflau numeroşi străini şi unde i s-au luat amprentele, sânge, a fost controlat de un medic şi a fost nevoit să răspundă la o serie de întrebări despre trecutul său.

Bărbatul a explicat că jihadiştii sunt interesaţi în special de persoanele care au avut legături cu crima organizată, pentru că aceştia au contacte care îi ajută să obţină acte false şi arme.

După numai câteva zile, el a fost acostat de membri ai serviciilor secrete ale ISIS, cu feţele mascate, care veniseră să îl anunţe că nu mai au nevoie de europeni în Siria şi că ar fi mai util dacă s-ar întoarce în ţara sa de origine pentru a ajuta la comiterea de atentate.

“Vorbeau deschis despre situaţie, spunând că au numeroşi oameni care trăiesc în statele europene şi aşteaptă ordinele de a ataca europenii”, a povestit Sarfo, închis în prezent în penitenciarul de maximă securitate din Bremen. “Iar acest lucru a fost înainte de atacurile de la Bruxelles, înainte de atacurile de la Paris”, a adăugat el.

Bărbatul a explicat că teroriştii care comit atacuri în Europa ţin legătura cu ISIS prin intermediul unor aşa-numiţi “oameni curaţi”. Aceştia sunt de regulă persoane convertite recent la islam, care ajută oamenii interesaţi de atacuri să ia legătura cu agenţi ISIS care le oferă instrucţiuni despre cum să acţioneze, cum să construiască bombe sau veste cu explozibil şi cum să îşi declare loialitatea faţă de Statul Islamic.

Înainte ca ISIS să îl trimită înapoi în Germania, Sarfo şi un alt german au fost trimişi la antrenamente în deşert. Când s-au uitat mai atent au observat că în jur se aflau nişte peşteri. Tot ce era mai sus de nivelul solului era vopsit cu noroi, pentru a fi invizibil pentru drone.

“Duşurile erau interzise. Şi mâncatul era interzis, dacă nu îţi dădeau ei”, îşi aminteşte Sarfo, adăugând că a împărţit o peşteră cu alte cinci sau şase persoane. Chiar şi apa era raţionalizată. “Fiecare peşteră primea două căni de apă pe zi, puse la intrare”, a povestit el. “Scopul era să ne testeze, să vadă cine îşi doreşte cu adevărat, cine este ferm”, a explicat germanul.

Antrenamentele constau în ore de alergări, sărituri, flotări şi târât. Mulţi recruţi au leşinat.

În a doua săptămână, fiecare a primit câte o puşcă de asalt Kalaşnikov şi li s-a spus să doarmă cu ea între picioare până când devine “al treilea braţ”, potrivit islamistului.

Cei care nu reuşeau să ţină pasul erau pedepsiţi dur.

În timpul antrenamentelor sale, Sarfo a aflat şi de alte unităţi speciale, dintre care unele extrem de dure.

În perioada petrecută în Siria, Sarfo a fost contactat de alţi combatanţi germani care i-au cerut să joace într-un clip de propagandă. Au mers la Palmyra, unde lui Sarfo i s-a ordonat să meargă înainte şi înapoi cu drapelul ISIS în mână. Alţi combatanţi germani au executat ostatici sirieni, obligaţi să îngenuncheze. Islamiştii erau mai interesaţi de efectul cinematografic decât de ceea ce făceau, potrivit germanului.

Sarfo susţine că a început să se îndoiască de ISIS în timpul antrenamentelor, când a văzut cât de dur erau trataţi cei care nu putea să ţină pasul, însă picătura care a umplut paharul a fost filmarea. El era convins înainte că toate clipurile de propagandă erau reale, nu coregrafiate.

A început atunci să îşi planifice fuga, ceea ce a durat săptămâni. A fost arestat în cele din urmă pe aeroportul Bremen, pe 20 iulie 2015. A fost condamnat la trei ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Teroarea ISIS, povestită de un islamist german. “Jihadiştii sunt interesaţi în special de persoanele care au avut legături cu crima organizată”