Antena Meniu Search
x

Testament de 1 milion de euro pentru două românce, familia unui italian se zbate să evite pierderea întregii averi

Un judecător din Italia a luat o decizie ce ar putea fi punctul de turnură întru-un caz complicat, în care două românce au obținut o avere de peste 1 milion de euro de la un bărbat. În vârstă de 66 de ani, italianul a lăsat prin testament toată agoniseala celor două femei și mai nimic familiei, iar acum lupta se duce în instanță.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.09.2020, 23:03

Testament de 1 milion de euro pentru două românce din Italia, familia se zbate să evite pierderea întregii averi
Două românce din Italia au moștenit 1 milion de euro de la un bărbat, prin testament - Profimedia Images
  • Două îngrijitoare românce din Italia au moștenit un milion de euro, rudele bătrânului sunt revoltate
  • Familia italianului susține că acesta ar fi semnat fără să fie conștient de ceea ce face

Judecătorul de la Curtea din Ancona a blocat preluarea averii de peste un milion de euro de către două românce, o femeie de 42 de ani și una de 31. Cazul datează din 2018, atunci când un italian din localitatea Jesi a decis să lase prin testament tot ce a câștigat în viață celor două individe.

Decizia a fost imediat contestată de familia bărbatului din Italia, după ce acesta a decedat din cauze naturale, în martie 2020.

Potrivit ilrestodelcarlino.it, actul a fost semnat la notar, de către italian, un celibatar de 66 de ani, fără copii, care a semnat că va lăsa locuința și toți banii agonisiți celor două românce, rezidente în aceeași localitate. 

Familia italianului crede că a semnat fără să înțeleagă și să vrea

Patru veri de-ai bărbatului au decis să meargă imediat în instanță, cu ajutorul unui avocat, pentru a preveni pierderea averii. Un judecător le-a dat dreptate de cauză, parțial, și a oprit suspendarea executării testamentului, decizie prin care a lăsat averea în custodia unor terți, până va fi un verdict final cu privire la beneficiarii legali.

"Noi credem că testamentul a fost semnat de el în 2018, când nu era capabil să înțeleagă și să vrea. Nu e de mirare că, la două luni după acea decizie, Curtea a numit un administrator de suport, ținând cont de circumstanțele dificile ale lui", a declarat avocatul familiei.

Concret, italienii cred că româncele au obținut averea nemeritat. Rămâne a se stabili dacă italianul era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a lăsat, prin testament, tot ce avea, celor două femei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Testament de 1 milion de euro pentru două românce, familia unui italian se zbate să evite pierderea întregii averi