Antena Meniu Search
x

TOP 5 produse pe care trebuie sa le ai daca te confrunti cu o piele sensibila

In momentul in care bariera naturala a pielii este slabita, ea devine tinta sigura a agentilor nocivi din mediul extern. De obicei ei dau nastere unor manifestari ce difera de la caz la caz.

- pixabay.com

In momentul in care bariera naturala a pielii este slabita, ea devine tinta sigura a agentilor nocivi din mediul extern. De obicei ei dau nastere unor manifestari ce difera de la caz la caz. Pielea sensibila tinde sa reactioneze imediat la vant, soare, temperaturi ridicate, la produse cosmetice si chiar la apa.

Este de retinut ca suprasolicitarea, stresul prelungit si utilizarea incorecta a produselor cosmetice pot cauza sensibilitate chiar in cazul pielii sanatoase.

Pruritul (mancarimea) poate fi cauzat de alergii, asadar uscarea excesiva a pielii este adesea, cauza mancarimilor intense. Mai mult decat atat o mancarime intensa si prelungita la nivelul fetei sau corpului inseamna ca o disfunctionalitate la nivelul pielii.

Arderea pielii este un semn clar de deteriorare asociat cu lipsa de hidratare si este urmata de furnicaturi enervante. Ea poate fi provocata de expunerea excesiva la soare sau alti agenti atmosferici cum ar fi: zapada, frigul sau vantul.

Roseata de la nivelul pielii poate fi cauzata de diversi factori: alergii, arsuri, muscaturi de insecte sau alte rani. Atunci pielea se pateaza si poate surveni starea de mancarime.

Asadar, iata o lista de produse pe care ar trebui sa le achizitionezi daca te confrunti cu astfel de situatii:

Avene Cicalfate este o crema reparatoare cu efect calmant si antiiritat. Ea poate fi aplicata pe piele sau direct pe mucoase intrucat are o textura ultra-fina, potrivita mai ales pentru pielea foarte sensibila. Vindeca pielea si totodata o purifica datorita sulfatului de cupru si sulfatului de zinc, reducand astfel riscul de proliferare a bacteriilor.

Apa termala confera pielii imediat o senzatie de confort si de calmare. Fiind un produs revolutionar, ea este recomandata adesea pielii sensibile si hipersensibile. Pe langa faptul ca protejeaza si calmeaza iritatiile, roseata de la nivelul epidermei, apa termala purifica tenul si lasa o senzatie de prospetime si catifelare.

Si pentru ca tot se apropie sezonul estival, este util de stiut ca acest produs poate fi folosit in tratamentul arsurilor solare.

Solutia micelara este special conceputa pentru pielea sensibila si predispusa la roseata. Ea curata in mod delicat pielea lasand-o moale si foarte fina. Ingredientele active din compozitie au efect calmant, asadar solutia previne si reduce iritatia. In plus, elimina machiajul rezistent la apa.

Gelul de spalare reparator, anti-iritant si hidratant care nu contine parfum sau sapun.

Acesta are si proprietati hidratante, iar datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii, este recomandat in special pentru pielea sensibila si reactiva. Produsul calmeaza iritatiile si regleaza descuamarea.

Balsamul reparator calmeaza si repara pielea iritata, cu leziuni. Avand o textura hranitoare, el protejeaza si repara pielea fiind o formula potrivita atat pentru uzul adultilor, copiilor si chiar al bebelusilor.

Asadar, pielea sensibila poate fi descrisa ca acel tip de piele cu toleranta redusa la diversi factori, la aplicarea produselor cosmetice si produse de ingrijire personala, avand implicit reactivitatea crescuta la anumite conditii de mediu. Insa, nu putem exclude ca in situatii cu totul si cu totul speciale sfatul si indicatiile specialistului trebuie sa fie prioritare si aplicate corespunzator in functie gravitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » TOP 5 produse pe care trebuie sa le ai daca te confrunti cu o piele sensibila