Antena Meniu Search
x

Totul de la A la Z despre fotografia de produs

Fotografia de produs este esențială pentru business-urile online, deoarece oferă o prezentare clară a produselor și creează o legătură directă între client și afacere.

de Redactia Observator

la 12.06.2019, 15:38

Cum se obțin detaliile tehnice pentru o astfel de fotografie
Totul de la A la Z despre fotografia de produs - Pexels

Fotografia de produs este esențială pentru business-urile online, deoarece oferă o prezentare clară a produselor și creează o legătură directă între client și afacere. Dacă ai cochetat până acum cu fotografia și vrei să te îndrepți spre această zonă, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru a realiza fotografii de produs reușite, așa cum există pe site-urile marilor companii.

Cum se obțin detaliile tehnice pentru o astfel de fotografie?

Atunci când faci fotografie de produs, trebuie să acorzi mare atenție detaliilor tehnice. Poți începe prin setarea aparatului foto pe modul AV – Aperture Priority, pentru a obține timpul de expunere potrivit, astfel încât să eviți zonele supraexpuse. După ce ai setat modul de expunere, ar fi indicat să faci câteva teste, pentru a vedea dacă fundalul este mai deschis sau mai întunecat.  

După setarea timpului de expunere, va trebui să verifici și diafragma, pe care va trebui să o închizi, astfel încât, obiectul fotografiat să intre în focus. Este necesar ca toate aspectele estetice ale produsului fotografiat să fie puse în evidență.

Nu uita de valoarea ISO! Acest indice ar trebui să fie între 50-200, pentru ca fotografia să fie realizată la o calitate tehnică ridicată. După ce ai setat toate aceste detalii tehnice, mai trebuie să verifici balansul de alb, care poate influența toate tonurile culorilor, creând o atmosferă mai caldă sau mai rece.

Cum setezi obiectul pentru o perspectivă foarte bună?

Un alt lucru extrem de important este aranjarea obiectului, astfel încât acesta să intre perfect în zona de focus. Pentru ca produsul să fie atractiv pentru clienți, este necesar ca acesta să fie fotografiat dintr-un unghi potrivit, care să îi pună în evidență calitățile estetice. Obiectul trebuie aranjat cu mare atenție, astfel încât, în prim-plan să fie afle partea principală a acestuia, cea care conține logo-ul sau numele firmei producătoare.

Cum setezi lumina pentru a evita umbrele tari?

O fotografie de produs trebuie să pună în evidență cât mai bine aspectul unui obiect, așa că lumina joacă un rol important. Pentru a evita umbrele puternice au zonele arse, este recomandat să folosești un material de difuzie, în fața sursei de lumină. Astfel, umbrele vor fi mult mai fine și nu vor ieși în evidență, iar rezultatul final va fi unul de calitate.

În ceea ce privește utilizarea blițului, este recomandată utilizarea hârtiei pentru difuzie, deoarece acest material poate împrăștia lumina pe o suprafață mai largă. În cazul în care nu dispui de nicio sursă de lumină, poți prelungi expunerea, însă rezultatele nu vor fi așa cum te aștepți.

Cum se utilizează cutia fotografică?

Dacă vrei să realizezi o fotografie de produs cât mai reușită, fără să îți faci griji din cauza luminii sau a umbrelor, poți folosi o cutie fotografică. Astfel, poți obține fotografii cu fundal perfect alb, fără umbre nedorite.

Atunci când folosești cutia fotografică, expunerea trebuie realizată cât mai bine, pentru a obține un fundal perfect și o lumină cât mai bună pe subiect. Este indicat să compensezi expunerea până la două trepte, pentru ca intensitatea luminii să se mărească și ca fundalul să fie cât mai alb.

Ce înseamnă postprocesarea în acest caz?

După realizarea fotografiei, un alt pas important este postprocesarea, o etapă în care imaginea trece printr-o adevărată transformare. Prin postprocesare, poți elimina detaliile nedorite și elementele inestetice, folosind Clone Tool, în Adobe Photoshop. Această etapă de editare trebuie realizată cu atenție, astfel încât să nu modifici și alte detalii ale imaginii. Pentru a regla contrastul, te poți folosi de funcția Curves, iar pentru reglarea intensității luminii poți folosi unealta Levels.

Așadar, fotografia de produs trebuie realizată cu mare atenție până la cel mai mic detaliu. Lumina și fundalul sunt niște elemente esențiale de care trebuie să ții cont atunci când realizezi astfel de fotografii. De asemenea și aparatul foto este la fel de important, dacă vrei ca imaginile tale să fie spectaculoase. Acum, poți să alegi dintre mai multe modele de aparate de fotografiat Sony de calitate foarte buna, astfel încât să poți realiza fotografii de produs la un nivel profesionist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Totul de la A la Z despre fotografia de produs